Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On January - 20 - 2014

Foto 6Este aproape imposibil să ne imaginăm prin ce trec bolnavii de cancer, dacă această experiență nu ne-a marcat personal sau nu am  avut pe cineva apropiat care să fie suferind. Totuși, ne putem da seama de nevoile copiilor și adolescenților de îndată ce pășim într-un spital. Iar realitatea este că majoritatea dintre noi cunosc situația precară legată de lipsa standardelor europene cu care se confruntă spitalele românești.

În rezolvarea acestei probleme și în sprijinul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer a venit Asociația Little People. Astfel, începând de miercuri, 15 ianuarie, Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca beneficiază de una dintre cele mai performante și moderne camere de joacă și terapie din România. Realizarea vine ca o continuare a activității Asociației, după ce alte 4 ani au fost renovate, cea de la Iași și cele două camere din București.

Foto 2Obiectivul acestor serii de renovări este de a crea pentru adolescenți un loc în care se vor putea simți în siguranţă, unde se vor bucura de intimitate, vor putea ține legătura cu ceilalți tineri de vârsta lor având sisteme de suport corespunzătoare, după cum a declarat Katie Rizvi, fondator al Asociației Little People România și al Clubului Temerarii. Noile schimbări și achiziții ale acestor camere presupun materiale specifice pentru mediul de spital și elemente moderne de design, pentru a crea o atmosferă cât mai tolerabilă pentru bolnavii de aici. De asemenea, acestea au fost dotate cu mobilier și aparatură electronică moderne, gadget-uri indispensabile tinerilor astăzi, care le va permite tinerilor să socializeze, studieze, să asculte muzică, să urmărească filme sau să navigheze pe internet. Acestea nu sunt singurele schimbări, întrucât specialiști de la Little People, alături de psihologul spitalului, vor desfășura diverse activități în cadrul camerei de joacă.

Despre Asociaţia Little People România:

Foto 1Asociația Little People România a fost înființată în anul 2002 și are misiunea de a sprijini copiii și tinerii bolnavi de cancer printr-un program de intervenție care presupune exerciţii ce implică diverse metode de terapie prin artă, dramaterapie şi ludoterapie, ajutându-i pe pacienți să îşi învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul spitalicesc.

În afară de aceste activități, se numără o serie de acțiuni de renovare a secțiilor de terapie, programul educativ ,,FunSchool” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară și publicarea unei cărți cu povești terapeutice pentru pacienții oncopediatrici. De asemenea, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați: www.thelittlepeople.ro și
http://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania.

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. Katie Rizvi says:

    Thank you so much for the nice article!

Posteaza un comentariu