Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On December - 28 - 2013

“Tineret în Acţiune”  urmează să se încheie la sfârşitul anului 2013, dar veştile bune sunt aduse de către Erasmus+, noul program implementat de către Comisia Europeană în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Dat fiind că şi în 2014 se vor organiza training-uri, vizite de studiu, întâlniri de constituire parteneriate şi cursuri de formare, pe diferite arii de interes şi cu scopul de dezvolta comunicarea între tinerii din diverse ţări, de-a contribui la împărtăşirea cunoştinţelor, precum şi la conturarea unor parteneriate, vă propunem o listă de şapte evenimente de acest fel.

Aşadar, Blogunteer vă recomandă ca-n anul următor să puneţi în calendarul profesional cel puţin un eveniment în străinătate. S-ar putea să fie una dintre cele mai frumoase experienţe bifate în 2014.

1. Voluntariat pentru pace, Serbia, 8 – 16 februarie 2014

Acest training îşi propune să reunească 30 de tineri, manageri de voluntari, din domeniul reconcilierii şi soluţionării conflictelor.  Activităţilor vor avea loc în Vrnjacka Banja, Serbia, iar termenul limită pentru aplicare este 31 decembrie 2013.

Mai multe informaţii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/tc-volunteering-4-peace.3953/

“Călătorim, unii dintre noi tot timpul, pentru a căuta alte ţări, alte vieţi, alte suflete.” –  Anaïs Nin

2. Vizită de studiu în Irlanda, 6-10 februarie 2014

Vizita de studiu implică explorarea bunelor practici din domeniul iniţiativelor pentru tineret, în special a celor care fac parte din aria angajabilităţii şi antreprenoriatului. Reprezintă o bună oportunitate pentru a dezvolta relaţii  în vederea unor cooperări transnaţionale.  Locul ales de către organizatori este Cork, iar până în 5 ianuarie 2014 pot aplica toţi cei din ţările incluse în programul “Tineret în Acţiune”.

Mai multe informaţii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/initiate-now-explore-employment-in-transnational-youth-initiatives.3939/

“Toate călătoriile presupun destinaţii secrete, de care călătorul n-are habar.” – Martin Buber

3.  Training pe leadership, Armenia, 9-17 martie 2014

Cu o componentă dublă, training-ul urmăreşte sprijinirea participanţilor în procesul de identificare a calităţilor necesare pentru conturarea unui stil de leadership eficient, atât la nivel individual, în organizarea propriul proces de învăţare, cât şi la nivel de echipă, în coordonarea voluntarilor dintr-o organizaţie.  Organizatorii caută participanţi din Belarus, Georgia, Italia, Moldova, România, Spania, Turcia şi Ucraina, iar termenul limită este 20 ianuarie 2014.

Mai multe informaţii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/learn-involve-lead.3980/

“Acela care n-a călătorit niciodată n-a cunoscut cu adevărat valoarea omului.” – proverb

4. Includerea socială a tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale, Macedonia, 2-10 martie 2014

Pornind de la ideea că minorităţile sunt victime frecvente ale nerespectării drepturilor omului, organizatorii şi-au propus să meargă dincolo de politicile de anti-discriminare şi să analizeze realităţile locale din ţările participante la training. Astfel, până pe data de 30 ianuarie 2014, tineri din Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Italia, Kosovo, Macedonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia şi Turcia, sunt aşteptaţi să aplice şi să împărtăşească din experienţa lor.

Mai multe informaţii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/social-inclusion-of-minority-young-people-through-hre.3984/

“Un călător care nu observă locurile şi oamenii este asemenea unei păsări fără aripi.”  – Moslih Eddin Saadi

5. Găsirea unui echilibru în utilizarea internetului, Luxemburg, 8-9 mai 2014

Această conferinţă de două zile reprezintă o continuare a evenimentului din februarie 2011, când s-a discutat despre felul în care utilizează tinerii conţinutul online şi despre siguranţa navigării pe internet. În cadrul evenimentului din 2014, atenţia va fi îndreptată către efectele folosirii în mod repetat, chiar patologic în anumite cazuri, a noilor mijloace de comunicare. Termenul limită pentru înscriere este 1 februarie 2014.

Mai multe informaţii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/youth-on-the-net-find-your-balance-seminar-on-problematic-use-of-new-media.3955/

“Destinaţia cuiva nu reprezintă niciodată un loc, ci un mod nou de-a vedea lucrurile.” – Henry Miller

6. Training pe tematica Serviciului European de Voluntariat, Belgia, 7-11 mai 2014

Evenimentul este axat pe dezvoltarea competenţelor necesare implementării proiectelor SEV, de către persoanele în cauză. De asemenea, participanţii vor primi informaţii actualizate legate de oportunităţile pe care le aduce Erasmus+ în domeniul Serviciului European de Voluntariat. Perioada de înscrieri se termină pe data de 9 februarie 2014, iar participanţii vor proveni din ţări precum Belgia – FL, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Liechtenstein, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Elveţia, Marea Britanie, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Rusia sau Ucraina.

Mai multe informaţii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/soho-in-belgium-fl-european-training-course-for-evs-support-people.3912/

“Dacă vei refuza mâncarea, ignora obiceiurile, îţi va fi frică de religie şi vei evita oamenii, mai bine stai acasă.” – James Michener

7. Curs de introducere în programul Erasmus+, Turcia, 5-9 mai 2014

Training-ul organizat în Turcia are drept obiectiv familiarizarea lucrătorilor de tineret cu noul program Erasmus+. Termenul limită pentru înscriere este 9 februarie 2014, iar participanţii vor fi din diferite ţări ale Europei, printre care Belgia, Cipru, Lituania, Polonia, Slovenia, Marea Britanie, Armenia, Moldova, Rusia, Albania, Serbia, Kosovo sau Macedonia.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

“O călătorie se măsoară cel mai bine în numărul de prieteni făcuţi şi nu în kilometri.” – Lao Tzu

————————————————————————————————————————————————————-

Mai rămâne un singur pas de făcut, şi-anume crearea unui cont pe platforma Salto Youth, pentru realizarea formalităţilor de înscriere la training-uri. Site-ul e aici: https://www.salto-youth.net.

Mai multe detalii legate de programul Erasmus+: 

https://www.facebook.com/ErasmusPlusRO

https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

 1. Cez says:

  Buna! Sunt abonata la newsletter-ul Salto cam de un an, insa pana acum am stat pe tusa. In 2014 as vrea (si sper sa si pot) sa particip la cateva cursuri si actiuni de voluntariat, insa mi-e foarte neclar ce trebuie sa fac. Din ce am inteles eu pana acum de pe site-ul Salto (si alte linkuri spre care am fost redirectionata) trebuie musai si neaparat sa fii membru activ intr-o organizatie care sa te sprijine cu costurile si formalitatile. Am inteles corect?
  In momentul de fata nu-s voluntar activ nicaieri. Am participat acum vreo 2 ani la niste actiuni cu WWF-ul. Crezi ca ma poti ajuta cu mai multe informatii despre intregul proces de validare asa incat sa pot participa la training-uri prin Salto?

  Mersi mult…si la multi ani! 🙂

  • Salut, Cez!

   Deşi, în principiu, ar trebui să participi din partea unei organizaţii, ca membru al acesteia, poţi să colaborezi cu una în acest sens, astfel încât să te trimită la training-ul pe care ţi-l doreşti.

   Sugestia noastră ar fi să găseşti un ONG care face recomandări de training-uri în mod constant şi să pleci din partea acestuia.

   Dacă ai nevoie de alte informaţii, îţi stăm la dispoziţie.

   Cu drag,

   Echipa Blogunteer

Posteaza un comentariu