Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On May - 30 - 2013

scoala pentru democratieOdată cu sosirea verii se dă startul organizării multor workshop-uri şi şcoli de vară pe tematici diverse. Dincolo de cadrul formal al şcolii sau facultăţii, participarea la aceste evenimente reprezintă un prilej pentru dezvoltarea de noi aptitudini, dobândirea de noi cunoştiinţe şi formarea unor legături de prietenie.

O astfel de oportunitate este şi participarea la Şcoala pentru Democraţie, eveniment care va avea loc la Predeal, în perioada 24-28 iunie. Elevi şi studenţi cu vârste între 18 şi 26 de ani vor învăţa, prin metode de educaţie nonformală, cum să devină cetăţeni activi şi lideri de opinie capabili să influenţeze dezvoltarea comunităţii lor.

Şcoala pentru Democraţie va include teme de actualitate precum principiile fundamentale ale democraţiei, elemente de participare publică, transparenţă decizională şi acces la informaţii de interes public. Participanţii vor deprinde instrumente şi mecanisme prin care să determine autorităţile să respecte principiile bunei guvernări şi să ia decizii în beneficiul cetăţenilor.

Înscrierile au loc până pe data de 5 iunie. Cei interesaţi de participare trebuie să trimită CV-ul personal şi o propunere de proiect prin care să rezolve o problemă din comunitatea lor (oraş, comună, şcoală sau facultate). Propunerea trebuie să se încadreze în maximum 1 pagină şi să cuprindă: problema, cum poate ea fi soluţionată printr-un proiect, care este scopul proiectului, ce activităţi cuprinde proiectul, care este bugetul aproximativ şi cine sunt membrii echipei.

Şcoala de vară pentru Democraţie este un eveniment organizat de Asociaţia Pro Democraţia, British Council, Konrad-Adenauer-Stiftung şi Expert Forum. Costurile vor fi suportate de către organizatori, participanţii urmând a acoperi 50% din transport.

Mai multe detalii privind condiţiile de participare şi criteriile de selecţie pot fi consultate pe site-urile organizatorilor: www.apd.ro ; www.britishcouncil.ro ; www.expertforum.ro

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu