Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
2% din impozitul pe venit devine 100% potenţial pentru educaţie | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Ştefania Ionescu On May - 23 - 2013

Conform Codului Fiscal, aveți opțiunea de a alege unde să redirecționați 2 procente din impozit, 16% din venit. Mai exact 30 de lei pe an la un salariu minim; pare o suma infimă, dar poate fi una din “căramizile” ce contribuie la “construcția” sau continuarea unui proiect.

Pentru acest demers se poate completa formularul 230  sau 200 daca aveți venituri din alte surse ( drepturi de autor, contracte, etc) . Completați cu atenție numele organizaţiei, codul de identificare al organizației şi Contul IBAN.

Următorul pas este trimiterea prin poștă a formularului sau depunerea la administrația financiară de care aparțineți. Este important să știți că redirecționarea nu afectează cu absolut nimic venitul dumneavoastră sau al angajatorului. Impozitul pe venit este oricum plătit, iar dumneavoastră alegeți ca 2% să fie transformați in rezultate pentru comunitate, pe cand restul de 98% rămâne tot la stat.

În 2012, pentru Asociaţia Young Initiative, campania 2% a însemnat 6685 RON, iar pentru noi ca ONG, fiecare bănuț primit a reprezentat încrederea acordată de cei ce donează și le mulţumi foarte mult. A însemnat că fiecare bănuț trebuia utilizat cât mai productiv, cu rezultate cat mai bune și vizibile pentru comunitate, deoarece dorim să arătăm că fondurile nu au fost irosite, și vrem să încurajăm în continuare susținătorii să contribuie la activitatea noastră, arătându-le concret activitățile și rezultatele obţinute.

Privind în urmă, la anul 2012 și la proiectele europene la care am participat, acestea nu ar fi fost derulate fără cofinanțare. În plus, am reuşit să finanțam 2 proiecte pentru tinerii din centrele de plasament și din apartamentele sociale din cadrul DGASPC, sectorul 4. Am reuşit să integrăm 75 de tineri instituționalizați în activități educaționale de 4-5 ori pe săptămâna, iar cel mai impresionant este feedback-ul primit de la beneficiari :

  • Danuţ a fost ajutat să înveţe să citească mai bine,
  • Sabina ştie să folosească mai bine calculatorul pentru a invăţa mai mult.

Fiecare copil are o poveste specială, iar voluntarii Asociatiei Young Initiative au reușit să aducă o raza de soare în fiecare din aceste povești . Contribuția fiecărei persoane este utilă şi sperăm că am reușşit ceea ce ne propuneam : să fim schimbarea dorită în comunitatea noastră.

În proiectul “Punți către cunoaștere”, am adus bucurie acestor copii prin activități de animație, lectură, alfabetizare, iar în proiectul “Click & Know” avem un centru multimedia. Probabil că oricărei persoane i se pare normal să aibă acces oricând la un calculator și la Internet, deci la informație, dar pentru beneficiarii noștri, a însemnat mult mai mult să le oferim această oportunitate de educație.

Speranţele noastre pentru 2013 cresc, dorind să continuăm activitatile şi să creştem numărul beneficiarilor.

Privind la ceea ce am realizat cu fondurile campaniei 2%, dacă am fost capabili să realizăm atât de mult cu această sumă, întrebarea este : ce am fi capabili să realizăm cu și mai multă susținere din partea dumneavoastră? Completați azi formularul 2% pentru Asociaţia Young Initiative și transformaţi 2% din impozit în 100% șansă pentru o educație mai bună, pentru un viitor mai bun.

Ultima zi pentru depunerea formularelor este 24 mai 2013.

Pentru mai multe informaţii despre formularul 230, vă rugăm să accesaţi:

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/cerere_230_2013.pdf

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare

http://issuu.com/younginitiative/docs/raport2012

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu