Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anita Klein On January - 19 - 2013

432187_10150670657198011_70693295_n “One man told me to quit school and  marry him. I told him I must continue school…my goal is to become the president.

Această afirmaţie curajoasă nu aparține vreunei studente de la o universitate din Ivy League, cum s-ar putea crede, ci Rehemei, o tânără din Tanzania care trăiește în condiții aspre. Într-o lume ideală, acest detaliu nu ar trebui să conteze deloc și șansele să fie egale. Însă, în realitate, există mulți tineri pentru care educația trece în plan secundar, umbrită puternic de grija pentru supraviețuire.

Din fericire, există oameni cărora le pasă. Sunt conștienți că educația este singurul mod în care acești copii, adulții de mai târziu, se pot ridica și de aceea luptă pentru ca de acest drept fundamental al omului să poată beneficia toți. Astfel s-au creat multe organizații de voluntariat în toată Africa, America de Sud, Europa de Est sau alte zone afectate de fenomenul analfabetizării.

Printre ele, se află organizaţia “Room to Read“. Acest ONG promovează valori precum calitatea în educației, egalitatea șanselor și egalitatea dintre sexe. Își desfășoară munca pe toate continentele, fiind o organizație globală și a ajutat până acum 4 milioane de tineri din Bangladesh, Cambodgia, India, Laos, Nepal, South Africa, Sri Lanka, Vietnam și Zambia. Targetul lor este ca până în 2015 acest număr să urce până la 10 milioane.

Astfel, facilitând accesul la educație, prin crearea de biblioteci cu cărți potrivite vârstei lor, cei de la Room to Read au reușit să le insufle și să le cultive copiilor dragostea pentru lectură. Metoda este inteligentă pentru că asigură dezvoltarea pe termen lung. În loc să le spună oamenilor direct cum să își ridice nivelul de trai, investesc în viitorul  lor și le arată copiilor cum pot ajunge să ducă o viață mai bună din toate punctele de vedere, astfel că ei vor ști singuri învățând ce măsuri să ia.

Pe site-ul oficial al organizației  http://www.roomtoread.org/ veți găsi mai multe detalii despre munca lor, filmulețe captivante de la fața locului, precum și câteva statistici interesante. De exemplu, știați că un copil născut de o femeie care știe să citească are șanse duble de supraviețuire după vârsta de 5 ani? De asemenea, pe site veți găsi o măsurătoare exactă a eforturilor făcute. La ora la care a fost scris acest articol, se înregistrau: 1,566 școli construite, 723 de cărți publicate, 14,627 biblioteci construite și 7,815,000 de milioane de copii beneficiari ai acestor strădanii.

Mai multe detalii despre Room to Read puteți găsi chiar pe blogul lor blog.roomtoread.org , precum și indicații despre cum vă puteți proceda dacă doriți să vă implicați și voi.

Blogunteer salută activitatea celor de la Room to Read și le urează mult succes în continuare! Într-o lume în care există 793 millione de oameni analfabeți, munca lor este mai mult decât binevenită!

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu