Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On January - 23 - 2013

Platforma Initiative NoiAsociaţia Re/Creativ din Baia Mare a creat o platformă online dedicată ONG-urilor din domeniul educaţiei şi incluziunii sociale.

Prin intermediul platformei Iniţiative Noi, organizaţiile nonguvernamentale din aceste două domenii îşi pot promova identitatea şi activitatea, roadele muncii lor devenind mai bine cunoscute de către publicul larg.

Iniţiative Noi va permite schimburi de idei şi bune practici, precum şi prezentarea unor iniţiative de succes întreprinse de un număr de 30 de organizaţii grassroots din România din domeniul educaţiei şi incluziunii sociale.

Organizaţiile care vor activa în cadrul platformei vor beneficia de promovare, fără a mai fi nevoite să investească propriile resurse, de multe ori inexistente. De asemenea, se va crea o reţea de grassroots-uri, iar ONG-urile vor fi angrenate în parteneriate şi colaborări, dobândind expertiză şi noi competenţe.

Până în prezent, platforma Iniţiative Noi sprijină 39 de organizaţii cu peste 500 de membri din 8 judeţe.

expozitie de idei si initiativeÎn cursul anului trecut, Asociaţia Re/Creativ, cu sprijinul Open Society Foundations şi al partenerilor: Consiliul Local al Tinerilor Baia Mare, Support for Youth Cluj-Napoca, Asociația Plus Minus Cluj-Napoca, Asociația pentru Calitatea Vieții Timișoara, Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvltare Caransebeș şi Centrul pentru Dezvoltare Socială Sighișoara au organizat o masă rotundă şi o expoziţie de vederi cu material grafic provenind de la 30 de ONG-uri din ţară. Cele două evenimente s-au desfăşurat în cadrul proiectului Catalog de Idei şi Iniţative.

Scopul proiectului este de a crea 1500 de cataloage şi clipuri video de prezentare, prin platforma Iniţiative Noi, care să prezinte şi să promoveze idei şi iniţiative de succes ale organizaţiilor civice româneşti. Catalogul oferă nu doar vizibilitate grassroots-urilor, dar și acel impuls suplimentar de care e nevoie pentru a pune lucrurile în mişcare.

festival recreativAsociaţia Re/Creativ a fost fondată în 2012 cu misiunea de a promova întelegerea şi aprecierea artizanilor şi de a oferi suport în organizarea de evenimente. Activitatea acestei organizaţii non-profit include organizarea unor seminarii, expoziţii şi conferinţe pe diferite teme: Manufaktura cu Poveşti; Târgul de Meşteşuguri Tradiţionale; Festivalul ReCreativ; Donează o EşarfăZilele Europene ale Patrimoniului.

Deveniţi membrii ai platformei sau daţi-le de ştire prietenilor din ONG-urile pe educaţie şi incluziune socială să se înscrie accesând acest link: www.initiativenoi.ro/Login !

Pe cei de la Re/Creativ îi găsiţi pe blogul lor: http://asociatiarecreativ.blogspot.ro

Sursă foto: http://www.facebook.com/pages/ReCreativ/

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu