Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On October - 21 - 2012

 În premieră în România, în intervalul 29 octombrie – 8 decembrie 2012, Universitatea Politehnică Bucureşti găzduieşte un inedit campionat de fotbal … robotic. Inedita iniţiativă aparţine Centrului de Creaţie Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro), în colaborare cu Electrical Engineering STudents` European assoCiation Bucureşti (eeStec).

Pe parcursul acestui Prim Campionat de Fotbal Robotic din România, studenţii din cadrul universităţilor cu profil tehnic pasionaţi de electronică, programare şi inteligenţă artificială vor avea ocazia să-şi formeze şi dezvolte gratuit abilităţile tehnice de lucru pe platforma arduino. Proiectul reprezintă un concept educaţional inedit, ce Proprio per questo si tratta di una vera e propria rivoluzione digitale che ha coinvolto un pubblico sempre piu vasto e le protagoniste indiscusse sono state le slot machine online gratis da nbso online casino reviews bar. vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare a unui sistem de educaţie performant prin activităţi de instruire nonformală.

Campionatul include patru sesiuni de workshop şi patru sesiuni de coaching ce se vor finaliza cu ”înfruntarea” propriu-zisă de fotbal robotic, care va putea fi urmarită şi în sistem live streaming pe site-ul oficial al evenimentului.

Până pe 2 noiembrie 2012, studenţii din cadrul universităţilor de profil se pot înscrie gratuit într-una din cele patru echipe care vor construi şi vor ghida roboţii în teren pe 8 decembrie, în cadrul finalei de fotbal robotic din clasa Mirosot.

Campionatul va avea mai multe elemente comune jocului de fotbal uman: echipe cu roluri asignate (de exemplu portar), arbitru, suprafaţă de joc marcată, porţi, schimbarea jumătăţii de joc după fiecare repriza de joc, ş.a.

Astfel, pe parcursul a doua reprize de cinci minute derulate la un interval de zece minute, cele două echipe, formate fiecare din câte cinci roboţi autonomi, se vor înfrunta utilizând o minge de golf portocalie.

Detaliile referitoare la derularea jocului sunt postate pe site-ul oficial al proiectului, www.fotbalrobotic.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu