Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On March - 6 - 2014

Fotbalul este cel mai practicat sport de pe glob. Oamenii talentați și pasionați de limbaje de programare se pot afirma însă, indiferent de forma fizică pe care o au.

Pe data de 19 martie 2014, se va da startul celei de a doua ediţii a Campionatului de Fotbal Robotic, un proiect dedicat elevilor, studenţilor şi masteranzilor pasionaţi de robotică, programare şi inteligenţă artificială.

65096_288175744619273_533880360_nUniversitatea Politehnica din București va găzdui cele 12 workshop-uri și 6 sesiuni de coaching. Acestea vor preceda competiţia propriu-zisă, oferind participanţilor oportunitatea de a beneficia de tutoriale despre cum se programează roboplayerii și cum se abordează o strategie de joc.

Jocul constă în două reprize a câte cinci minute, iar jucătorii de fotbal vor fi înlocuiți cu 10 roboței clasa MiroSot. Mingea și roboții se vor deplasa pe baza algoritmului de joc codat în sistemul C++ prin wireless.

Deşi jucătorii nu au notorietatea unor sportivi consacraţi, aceştia sunt însă echipați cu motoare și surse proprii de alimentare pentru a nu obosi niciodată şi pentru a răspunde prompt la comenzi. De asemenea, în centrul terenului va fi amplasată o cameră video pentru a transmite live toate acțiunile.

De ce să participi la competiţie?

– reprezintă o experienţă practică care te poate ajuta în găsirea unui viitor loc de muncă;
– organizatorii oferă o diplomă care să confirme participarea la cele două luni de training;
– la cerere, poţi primi o scrisoare de recomandare din partea trainer-ilor.

De asemenea, în organizarea evenimentului sunt implicate companii de top precum: UPC, ASUS, LUXOFT, Bitdefender, MISZS, OKAPI şi ioteo, participarea la proiect fiind astfel o oportunitate de remarcare profesională.

Când şi unde?

Sesiunile de training vor avea loc, începând din luna martie, în fiecare luni, vineri şi sâmbătă, în cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. Pe data de 24 mai, vor avea loc semifinalele şi finala competiţiei.

Ce condiţii trebuie îndeplinite?198306_279281048842076_1757568866_n

Cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă minime cunoştinţe de limba engleză, programare C++ sau python şi un laptop pentru partea de programare.

Toate materialele şi programele din cadrul proiectului vor fi asigurate de către sponsori, iar participarea la competiţie este gratuită.

Mai multe informaţii despre eveniment şi înscrieri sunt disponibile pe website-ul www.fotbalrobotic.ro.

Campionatul de Fotbal Robotic este un proiect al Centrului de Creaţie Tehnică pentru Tineret (inventează.ro) menit să le ofere tinerilor şansa de a interacţiona cu roboţii şi de a învăţa despre roboţi şi utilitatea acestora în viaţa de zi cu zi.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu