Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On June - 27 - 2012

Vă mai amintiţi proiectul acela drăguţ pentru copilaşi?
Ei bine, vineri, 22 iunie, 2012,  a început a doua ediţie C.H.A.N.G.E şi se va desfăşura până la data de 8 august, 2012.

C.H.A.N.G.E. (through Culture, Humanity and Art for the New Generation’s Evolution) este un proiect marca AIESEC Bucureşti, care încearcă să convingă, prin activităţile sale, că Împreună colorăm schimbarea. Astfel, copiii din 3 centre sociale (Sfântul Dimitrie, Sfânta Maria, SOS Satele Copiilor) şi cei din cadrul şcolii de vară de la Ciocăneşti, proveniţi din comunităţi minoritare, vor fi implicaţi în diverse activităţi având la bază educaţia non-formală şi care urmăresc dezvoltarea potenţialului acestora.

În cadrul acestui proiect, 6 tineri din China, Indonezia, Egipt, Slovacia şi Olanda vor desfăşura diverse activităţi în limba engleză pentru 120 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Copiii vor învăţa despre diversitatea şi toleranţa culturală, strategii pentru eficientizarea comunicării, trucuri pentru un lucru în echipă bun, artă tradiţională românească şi internaţională.

Pentru a stimula sentimentul unei realizări personale, copiii vor participa la un târg organizat în data de 15 iulie, în cadrul Global Village. Aici, ei vor avea ocazia să îşi vândă materialele realizate manual, dar şi să se familiarizeze cu obiecte şi obiceiuri prezentate de cele 13 ambasade şi reprezentanţi nativi din alte 20 de ţări prezente la acest târg.

Pe parcursul celor 4 săptămâni de sesiuni, proiectul va urmări să contribuie la egalizarea şanselor copiilor proveniţi din medii defavorizate, prin intermediul culturii, răspunderii umanitare şi al artei.

În prezent, AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, fiind prezentă în 110 ţări şi teritorii, cu o istorie de 63 de ani în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. După 21 de ani de când şi-a început activitatea în România, AIESEC a fost înfiinţat în 15 oraşe din ţară.

Mai multe detalii pe www.aiesecbucharest.ro.

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu