Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On April - 23 - 2012

Comisia Națională pentru Tineret, dinTaiwan, a lansat programele din acest an pentru stagii de voluntariat și intership-uri internaționale. La eveniment au fost prezenți și participanți de la programe similare din trecut, împărtăşind din experienţele lor.

„Odată ce ai făcut primul pas, vei avea curajul să continui”. Acestea sunt cuvintele pe care le-a rostit una dintre fostele participante, Chen Ko-hsuan, pentru a-i convinge pe tineri să depășească orice umbră de ezitare. Chen a luat parte la un proiect de restaurare a pădurilor tropicale  din Borneo, o insulă din Indonezia, la nord de Java. A decis să se implice ca urmare a faptului că, aria de pădure afectată a crescut de la 10 la 70%.

I-a avertizat pe tinerii care se aflau la eveniment că poate fi destul de greu. Odată, ea a trebuit să aștepte trei ore, pentru a arunca o privire la argus, o specie de fazan deosebită, din acele păduri. În acest interval de timp, a fost nevoită să stea nemișcată, suportând durerea mușcăturilor de țânțari și insecte. La un moment dat, a realizat că avea peste 100 de mușcături, dar era devenise conștientă de acestea abia când au început să sângereze.

Încurajator era faptul că ea vorbea despre toate acestea zâmbind. Povestea cum prima dată, a rămas fascinată de peisajele și ecologia deosebită de acolo. Entuziasmul ei pentru natură au ajutat-o să depășească dificultățile cu care s-a confruntat într-o lună și jumătate, cât a durat programul.

Un alt grup, format din studenți ai Universității de Medicină din Taipei, au vizitat sudul Indiei pentru al cincilea, cu scopul de a oferi asistenţă medicală gratuită și examene dentare. În ultimii ani, au organizat, de asemenea, tabere culturale pentru copiii locali de origine tibetană, pentru a le face cunoscută cultura taiwaneză.
Acestea pot fi exemple demne deurmat atât pentru tinerii voluntari din Taiwan, cât și pentru restul lumii.

În prezent, în Taiwan, subvenția maximă pentru persoanele fizice este de NT$30,000 și NT$150,000 pentru grupuri, bani care ar acoperi costurile de călătorie. Pentru a încuraja cât mai mulți tineri care provin din familii defavorizate, de a participa la programe similare, Consiliul va acorda un plus de NT $5.000 (US$169.40) la subvenţii. De acest act poate beneficia orice echipă de voluntariat din străinătate care are un membru cu o experiență similară cu cele de mai sus, a declarat, Chen Yi-chen, Ministrul Tineretului.

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu