Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mihaela Truică On April - 1 - 2012

Cred că se știe deja că în preajma Sărbătorilor de Paști târgurile de cadouri, implicit de cumpărături își fac loc treptat pentru a oferi produsele specifice acestei perioade.

Însă anul acesta Asociația ROI s-a gândit la ceva diferit. Anul acesta ni se propune să participăm la o primă ediție dintr-o serie de evenimente, a Târgului de Paști al Bucureștiului. Târgul va fi organizat la începutul acestei lunii în zilele de 5-8 aprilie 2012, în cadrul spațiului expozițional Bell`Agio Casa, aducând în prim plan de această dată, nu doar un spațiu de comercializare a cadourilor de Paști ci mai ales, un spațiu în care vizitatorii vor fi implicați în momente interactive, care vor pune în valoare arta,talentul, măiestria și tehnicile prezentate de artiști grafitti, pictori, ceramiști, sculptori, maeștri populari, dansatoriși cântăreți. De asemenea, nu vor lipsi spectacolele, expoziţiile şi concursurile pentru copii şi familii.

Mai mult, unul dintre elementele cheie al acestui inedit mod de a aduce activitățile culturale și educaționale cu un pas mai aproape de comunitatea în care trăim, îl constituie zona denumită România se întoarce acasă, rezervată organizațiilor neguvernamentale și celor implicați în antreprenoriatul social , care pot participa gratuit. Organizatorii vor astfel să se alăture indirect acestor ONG-uri, oferind societăţii civile posibilitatea să vorbească cetăţenilor despre proiecte în care se pot implica, să-i sprijine achiziționând produsele prezentate pentru vânzare sau participând la unul dintre atelierele sau evenimentele de la standul lor. De altfel, este importante de menționat faptul că taxa de participare la târg va finanța un proiect social, „Educație pentru România”.

Și dacă toate aceste noi inițiative nu v-au convins încă trebuie să vă spunem că în cadrul Târgului de Paști al Bucureștilor  specificul autentic muntenesc, ardelenesc, moldovenesc şi dobrogean va fi la el acasă, întrucât maeștrii populari și producătorii autentici vor încerca să-l recreeze în București.  Acestora li se vor alătura de asemenea, artiștii bucureșteni  care își vor prezenta operele și vor susţine ateliere de artă ad-hoc.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii legate de acest târg, puteți accesa direct site-ul Asociației ROI, unde veți putea citi și despre frumoasele proiecte sociale, educaționale inițiate de ei până în acest moment.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu