Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On April - 30 - 2012

C.A.D.D.R.U. – Centrul de Asistenţă pentru Dezvoltarea Durabilă a Resurselor Umane organizează împreună cu 5 parteneri din România şi China ( Chance for Life România, Organizaţia Studenţilor din Arad, Bei Du Xing Social Center, Yang Ai Special Children Parent Club şi Guangzhou Agape Social Center) proiectul de voluntariat – „Volunteers across Frontiers” . Acesta va avea loc în perioada 1 mai – 3 iunie 2012. 

Volunteers across frontiers” este un proiect dezvoltat în cadrul Serviciului European de Voluntariat (SEV), în contextul Anului UE-China, ce constă în trimiterea a 11 tineri cu oportunitati reduse din 3 organizații din România (C.A.D.D.R.U., Chance For Life, O.S.A.) în trei organizații din sud-estul Chinei (Yang Ai Club, Bei Dou Xing Center, Agape Center) pentru a se implica timp de o lună în activităţi de voluntariat în oraşul Guangzhou.

Obiectivele proiectului vizează următoarele:

  • promovarea valorilor voluntariatului şi educaţiei non-formale în vederea cooperării internaţionale;
  • stimularea dezvoltării personale a voluntarilor prin experiențe interculturale;
  • dezvoltarea solidarității și înțelegerii reciproce între tineri.

Participanţii acestui proiect, cei 11 voluntari, provin din zone rurale, cu probleme economice, familiale sau de sănătate. Aceştia vor lucra cu un grup mixt de tineri și copii cu oportunităţi reduse din China. Voluntarii vor dezvolta metode de educație non-formală care pot fi utilizate în medii în care limba este o barieră în comunicare.

Proiectul, realizat cu sprijinul Programului Tineret în Acțiune al Uniunii Europene, este unul din primele de acest fel in spaţiul european şi în contextul Serviciului European de Voluntariat.

 

Articole asemanatoare:

5 Comentarii

  1. […] info: https://blogunteer.ro/2012/04/11-voluntari-romani-pleaca-in-china/ Share this:ShareFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. from → Uncategorized […]

  2. […] 11 voluntari romani pleaca in China […]

Posteaza un comentariu