Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Oana Vasiliu On October - 10 - 2011

”Toate viețile au valoare egală” este sloganul fundației înființate de unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Ca mulți vizionari și deschizători de drumuri care au influențat viața economică a unei întregi planete, Bill Gates împreună cu soția sa au hotărât să își îndrepte fondurile către propria fundație, ajutând astfel domenii ca sănătatea și educația copiilor din țări defavorizate sau în curs de dezvoltare, dar și agricultura și dezvoltarea economico-socială a regiunilor din care aceștia fac parte.

Programele fundației Bill & Melinda Gates se împart în trei categorii,

Fiecare program are propria structură, obiective și strategii, astfel încât lucrurile să fie transparente și clare pentru direcția aleasă. Totodată, site-ul fundației oferă informații și rapoarte extrem de detaliate despre situația reală a populației și lucrează în parteneriat cu cele mai mari organizații mondiale pentru bunăstarea persoanelor defavorizate.

Anul acesta, obiectivul principal al fundației este să vaccineze cât mai multe persoane împotriva virusului poliomelitic, care se transmite pe cale fecal-orală sau respiratorie și invadează sistemul nervos central, putând determina paralizii la nivelul membrelor uneori ireversibile, fiind o boală invalidantă.

În România, fundația este prezentă prin programul ”Biblioteci Globale”, cu proiectul național BIBLIONET – lumea în biblioteca mea, prin care bibliotecile județene sunt dotate cu computere și conexiune la internet, astfel încât oricine să beneficieze în mod gratuit de informații digitalizate. Proiectul are ca obiectiv să conecteze la internet întreaga rețea de biblioteci publice, 2.933 la număr, pe o durată de cinci ani.

 

Până la sfârşitul lunii mai,  920 de biblioteci publice au fost deja dotate cu 4.400 de computere cu acces la internet. Potrivit unui studiu Biblionet, unul din trei beneficiari va intra pentru prima oară în viaţa sa pe internet prin intermediul acestui serviciu, iar 80% îşi vor rezolva astfel o problemă personală sau profesională. Investiția totală este de 26.9 miliarde de dolari, care în România lucrează în parteneriat cu Fundaţia „International Research & Exchanges Board”.

În loc de final, mesajul lui Bill Gates despre obiectivele anului 2011 în ceea ce privește fundația sa și a soției sale:

Annual Letter from Bill Gates

 

Mai multe detalii despre fundație, aici. Sursa pentru informațiile privind România o găsiți aici.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will make sure to bookmark it and return to read more of Toate vietile au valoare egala | Blogunteer.ro . Thanks for the post. I’ll certainly return.

Posteaza un comentariu