Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On February - 10 - 2011

Sustin Educatia – “IMPREUNA FACEM EDUCATIE”

Scurt istoric – Ce este sustineducatia.ro?

Sustin Educatia este un proiect al asociatiei ARET (Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor). Acest proiect a luat nastere ca urmare a dorintei mari de a contribui cu ceva la educatia din Romania. „Noi o sustinem. Noi ne implicam. Noi schimbam. Noi decidem.” Asadar, proiectul este pentru educatie si pentru cei care beneficiaza de educatie.

Misiune

Asa cum reiese si din numele proiectului, misiunea este sustinerea educatiei si incurajarea acesteia. Beneficiarii sunt copiii iar membrii asociatiei ARET repezinta mediatorul dintre calitatea educatiei si resursele necesare educatiei.

Obiective

Obiectivele generale ale programului sunt reprezentate de oferirea de resurse necesare desfasurarii propice a actului de predare-invatare-evaluare.

In functie de fiecare proiect, obiectivele specifice sunt altele dar toate vizeaza imbunatatirea substantiala a desfasurarii lectiilor.

Cum functioneaza proiectul?

Profesorii, dascalii dedicati trimit o scrisoare in care semnaleaza neajunsurile cu care se lupta in fiecare zi in sala de clasa. Membrii ARET analizeaza cererile si cu ajutorul fundraisingului si persoanelor dispuse sa ajute o cauza (fie financiar, fie prin donatii), reusesc in final sa vina in ajutorul acestor probleme.

Proiecte demarate

Numarul de scrisori ce ajung la membrii asociatiei este foarte mare. Cu toate acestea, se face tot posibilul pentru a ajuta cat mai multe cereri. Pana in momentul de fata, asociatia se poate mandri cu un numar impresionant de proiecte finalizate (8 proiecte de care beneficiaza 245 de copii), continuand sa finalizeze tot mai mult proiecte intr-un timp cat mai scurt.

Un proiect care s-a bucurat de foarte multa bucurie la finalizare a fost proiectul denumit sugestiv: “Si eu vreau sa invat!”. Prin acest proiect Sustin Educatia a venit in ajutorul copiilor defavorizati care doresc sa invete (ajutand prin acest fel si la evitarea abandonului scolar) prin donarea de carti pentru copii si mobilier.

Cum poti ajuta?

Siteul sustineducatia.ro este in permanenta updatat si contine informatii despre proiectele demarate dar si despre proiectele in desfasurare. Oricine doreste sa contribuie la finalizarea unui proiect, o poate face. Dupa prezentarea fiecarui proiect exista obtiunea “Sustine proiect”. Nu uitati insa ca “Orice donatie face educatie”.


Contact

Site-ul Sustin Educatia

Site-ul ARET

Pagina de Facebook

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu