Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Iulia Grosu On August - 20 - 2014

Making of Sore - by Bogdan Moldovan (25)La o vârstă la care majoritatea tinerilor de abia încep să-şi contureze idealurile de viaţă, Sore Mihalache, protagonista interviului nostru de astăzi, are deja în palmares o serie de realizări importante. Succesul mediatic l-a cunoscut încă din 2011, când a devenit actriţă în serialul „Pariu cu viaţa” şi a pus bazele trupei LaLa Band. În cariera de artist a lansat deja o serie de hituri şi sunt sigură că aţi fredonat măcar o dată piese ca Different, Beautiful Life, Dor să-ţi fie dor sau ultimul single, Inima. Cariera de artist nu mai are astfel nevoie de nicio prezentare, însă în afara vieţii de scena, Sore desfăşoară o mulţime de activităţi care merită aduse în vizorul publicului, pentru că pot inspira şi alţi tineri.

Artista a decis să se implice în campanii umanitare pentru a susţine educaţia (este ambasadoarea campaniei umanitare Always, prin care s-au donat echipamente didactice şi materiale educaţionale în şcoli din România). De asemenea, si-a îndeplinit dorinţa de a deveni femeie de afaceri, având în management Sore Concept Media şi, mai nou, un atelier de haine.

Ne bucurăm că Sore a ales să împărtăşească viziunea ei de viaţă cititorilor Blogunteer şi vă invităm să citiţi interviul cu ea în paginile ce urmează.

Eşti una din ambasadoarele campaniei umanitare Always, prin care s-au donat echipamente didactice şi materiale educaţionale pentru şcoli din România. Cum a prins viaţă acest proiect? Ce te-a determinat să aloci o parte din timpul tău pentru acest gen de activităţi?

Întotdeauna am susținut educația si am îndemnat toți tinerii care mă urmăresc să-şi termine studiile şi să aleagă exact ceea ce îi reprezintă pentru o viitoare meserie. Prin campania în care am fost implicată am transmis exact acest mesaj: nu trebuie sa fie un chin sa mergi la şcoală, ci important este să te bucuri şi să vezi în ea un ajutor pentru viitorul tău.

Multă vreme după Revoluție, membrii societăţii civile romanești au rămas cu concepția despre voluntariat din perioada comunistă, când era o muncă benevolă doar cu numele. A durat un timp pentru ca cetățenii să-şi schimbe percepția si să vadă voluntariatul ca pe o muncă făcută din suflet pentru o cauză în care crezi. În cazul tău, ca reprezentantă a generației născute în preajma Revoluției, cu ce concepție ai crescut referitoare la voluntariat?

Îmi place sa mă ofer voluntară cauzelor în care cred, nu doar să o fac pentru că, în ultima vreme, e “cool” sa faci muncă de caritate şi dă bine în ochii oamenilor. Munca voluntară pe care am făcut-o în ultima perioadă a fost pentru şi despre artă şi voi continua să o fac.

În opinia ta, cum ar putea fi tinerii motivați să se implice mai mult în activităţi civice?

1381662_10151694397486409_2035363163_nCel mai important, ar trebui să fie oameni. Pentru că dacă nu ești om cu adevărat, un om care să creadă în virtutea binelui, atunci nu ăsta e drumul pe care trebuie sa mergi.

Să zicem că ai avea o putere supranaturală de a schimba ceva fundamental în societatea românească. Care ar fi primul şi cel mai important lucru care ai dori să fie altfel?

Aş schimba societatea şi limitele ei. Noi, ca oameni, ca artiști (aici vorbesc despre zona în care activez) am putea face infinit mai mult decât o facem. Şi asta pentru că suntem îngrădiţi de dogme, mentalitatea este una destul de limitată şi parca nu ni se permite sa accesăm şi un alt nivel de cunoaștere. Eu sunt pro evoluție, pe toate planurile şi urăsc regulile, urăsc parametrii.

Ce cauze sociale iți atrag cel mai mult atenția?

Mereu va fi vorba despre copii.

Ai îmbinat armonios studiile academice (facultatea de Regie si facultatea de Comunicare si Relații Publice) cu o carieră de artist. Dacă viața nu ţi-ar fi oferit oportunitatea de a te afirma în muzică şi actorie, ce drum profesional ai fi ales?

Aş fi urmat cariera de Regizor, de altfel, pe diploma mea asta scrie. Pasiunea este în continuare în sânge şi nu va mai dura mult până când nu voi începe să o dezvolt la modul profesionist. Este unul dintre planurile mele.

Una din ambițiile tale din copilărie a fost sa devii femeie de afaceri. Ai realizat acest deziderat prin înființarea Sore Concept Media, firma de organizare de evenimente, iar acum dorești să lansezi un nou proiect – un atelier de haine. Cum te-ai descrie în calitate de antreprenoare?

Începătoare, dar încrezătoare. De fiecare dată când am pornit pe un drum nou am avut emoții, însă am avut multă încredere în forțele proprii şi cred că de acolo vine pofta de munca şi implicit, succesul.

Un mesaj pentru cititorii blogului nostru:

Să nu va pierdeți traiectoria unică, potrivită personalității voastre!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu