Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On February - 28 - 2013

Bilanțul primului eveniment din București dedicat Mărțisorului, TÂRGUL MICILOR MEŞTEŞUGARI ȘI ANTREPRENORI, Ediția a IV-a, organizat de Asociația CONIL, este unul peste aşteptări: peste 15 000 de lei strânşi, mai bine de 25 de participanți înscriși cu sute de produse hand-made, peste 1000 de vizitatori (copii și părinți) la standuri.

dsc3287-largeÎn beneficiul Asociaţiei CONIL şi al programelor dedicate integrării copiilor cu nevoi educaţionale speciale,  s-a strâns o suma suficient de mare ca să susţină în continuare proiectul Cluburilor gratuite de weekend.

 Evenimentul, desfășurat în data de 23 februarie 2013, la magazinul COCOR STORE din centrul Capitalei, a fost apreciat drept un real succes, atât de către organizatori, dar mai ales de către participanți – şcoli, grădiniţe şi ONG-uri bucureştene, ca și de numerosul public vizitator.

”Un eveniment bine organizat, foarte emoționant, în care copiii și-au etalat îndemânarea punând mult suflet și toată dragostea lor în aceste minunate mărțișoare, scopul fiind unul nobil. Sperăm ca acești bănuți să ajungă la copiii neajutorați, pentru a le alina puțin sufletele. Mulțumim pentru acest minunat eveniment!”, consideră Grădinița CASTELUL FERMECAT, care este și câștigătorul concursului pentru cele mai multe vânzări.

 _DSC3325”Un eveniment important, emoționant, atât pentru educatoare, cât și pentru părinți, dar mai ales pentru copii. În această casino zi, copiii au învățat ce înseamnă să ajuți, să dăruiești, să fii alături de cei mai puțin norocoși. Vom reveni și la anul cu plăcere. Toate activitățile organizate de Asociația CONIL sunt bine organizate, cu un scop bine definit”, spun și reprezentanții  Grădiniței Școlii AVRAM IANCU, clasată pe locul 2 ca încasări din vânzare.

Evenimentul a fost unul cu dublu scop – implicarea copiilor în activităţi de antreprenoriat, dar şi un frumos ţel umanitar:  o parte din fondurile obținute au ajuns la instituțiile participante, iar o altă parte a avut o destinație caritabilă, către Centrul de performanță CONIL.

Donația către Asociația CONIL va susține o parte din  activitățile din cadrul cursurilor gratuite de weekend în beneficiul copiiilor cu dizabilităţi și al celor talentaţi, din medii defavorizate.

diploma-martisor-premiuCei care și-au petrecut sâmbătă câteva ore la Cocor Store, au plecat nu doar cu impresii frumoase, ci și cu tradiționalele mărțișoare, felicitări deosebite, accesorii unicat, diverse obiecte decorative hand-made făcute cu imaginație și mult drag chiar de către copii, ajutați de profesori, educatori, părinți sau voluntari din cadrul grădinițelor, școlilor și ONG-urilor implicate (între care s-au numărat Asociaţia Învingem Autismul sau Autism România).

 Autism România este, de altfel, partener al Asociaţiei CONIL în cadrul unui proiect de socializare dedicat adolescenţilor şi tinerilor cu tulburări din spectrul autist sau ADHD, iar membri şi voluntari ai celor două asociaţii s-au implicat cu tot sufletul în pregătirea evenimentului de Mărţişor.

Banii obţinuţi în urma târgului vor ajunge să sprijine, între altele, o serie de activităţi educaţionale şi evenimente de integrare şi socializare pentru copii, adolescenţi şi tineri cu nevoi speciale, derulate în cadrul Centrului de Performaţă al Asociaţiei CONIL: muzică – trupa de folk / rock, arte plastice şi modelaj, teatru, ştiinţe distractive ş.a.

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu