Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On February - 24 - 2017

Se anunță o primăvară plină de evenimente din diverse domenii, concursuri de idei de proiecte, burse, programe educaționale de antreprenoriat social, training-uri și workshop-uri de dezvoltare personală și profesională.

Vă invit să le descoperim împreună!

Kick Off Social Impact Award 2017

Termen limită de înscriere: 7 mai 2017

Locație: București, Universitatea Alternativă

Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă propun tinerilor un concurs de idei inovatoare și un program educațional de antreprenoriat social, deja prezent în 20 de țări: Social Impact Award 2017.

Aflat la cea de-a șasea ediție, în cadrul programului se pot obține atât premii totale în soc-imp-awa-kickbani de 5.000 euro, cât și oportunități de a lua parte la workshop-uri în București și Belgrad, în perioada mai – octombrie 2017.

Astfel, la conferința ce va avea loc pe 28 februarie, se va aduce în discuție rolul antreprenoriatului social în diminuarea problemelor contemporane și va exista șansa de a cunoaște alți tineri dornici de a aduce o schimbare în comunitate.

Pentru procedura de înscriere, puteți afla mai multe la: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPLt_a2xXmU6G7SC5ElYL9HWBv3iJUF_xqyPYAN6M31D497A/viewform?c=0&w=1

Creatori de viitor – Champions Unitedcreatori_viitor_1

Perioada de aplicare individuală: 1 februarie – 30 aprilie 2017

Perioada de aplicare cu un proiect: 1 martie – 15 mai 2017

Locație: Tîrgu-Mureș, Cluj-Napoca

În acest an, Asociația 11even organizează cea de-a patra ediție a proiectului „Creatori de Viitor – Champions United”, fiind propuse 80 de locuri gratuite elevilor din peste 40 de orașe din România și Republica Moldova cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar.

Programul presupune două modalități de aplicare:

  • completarea formularului de înscriere individuală, valabilă de la 1 februarie, ce include performanțele obținute la olimpiade naționale și internaționale, premiile și medaliile dobândite la diferite concursuri, precum și implicarea în voluntariat și proiecte extra-școlare, și
  • înscrierea unui proiect social sau de antreprenoriat social la ReForm Social Impact Contest din cadrul programului Creatori de Viitor, activă de la 1 martie, primele 3 proiecte selectate primind finanțări consistente din partea partenerilor pentru a fi realizate.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre program și noutățile sale din acest an, accesați: http://creatorideviitor.ro

Concurs de scurtmetraje

Perioada de aplicare: 2 februarie – 30 aprilie 2017

concurs_de_scurtmetraje_februarie_-_aprilie_2017Primul concurs de scurtmetraje pe tema protecţiei mediului cu exemple de bune practici din antreprenoriat social, educaţie, agricultură, tehnologie verde!

Filmele trebuie să aibă o durată de maximum 10 minute și vor fi supuse analizei unui juriu format din specialiști în domeniul audiovizual, jurnalism și protecția mediului.

Cel mai bun scurtmetraj va fi inclus în primul documentar care prezintă bune practici din România pe tema protecției mediului și va fi prezentat în cadrul GreenTech Movie Festival.

Mai multe detalii referitoare la procesul de înscriere, aici: www.greentechmoviefestival.ro

Programul de burse private L’Oréal – UNESCO ,,Pentru femeile din știință”

Perioada de desfășurare: 15 februarie – 15 aprilie 2017

Locație: România

Logo_FWIS-e1487082114947Aflat la cea de-a opta ediție, Programul de burse private L’Oréal – UNESCO ,,Pentru femeile din știință” acordă patru burse a câte 42.000 lei fiecare pentru tinerele cercetătoare din România cu vârsta maximă de 35 de ani, ce își desfășoară activitatea în domeniul Științelor Vieții și a Știintelor Fizice.

Programul a fost lansat în România în anul 2010, fiind oferite în acest timp 13 burse, fiecare reprezentând sursa de finanțare a proiectului de cercetare propus, care s-a derulat pe o durată de zece luni, sub umbrela unei instituții naționale de cercetare.

Pentru mai multe detalii, click aici: http://www.forwomeninscience.com/en/fellowships

Școala Digitală pentru ONG-uri

Perioada de desfășurare: 21 februarie – iulie 2017

Locație: România și Republica Moldova

introducere_in_design_grafic_ong_online_2017_asociatiatechsoup

Asociația Techsoup vine în sprijinul angajaților și a voluntarilor ONG-urilor din România și Republica Moldova cu un program anual de training-uri de formare profesională în utilizarea tehnologiei și identificarea, selectarea și implementarea de soluții și servicii online în vederea eficientizării propriei activități.

Programul debutează cu un prim webinar pe tema Introducere în design grafic pentru ONG-uri, fiind axat pe construirea identității vizuale a ONG-ului și resursele necesare.

Mai multe detalii aici: https://ongonline.techsoup.ro/o-noua-editie-ong-online-2017/

EY Express #getfutureready

Perioada de desfășurare: 13-17 martie 2017

Locație: București

Școala de Valori alături de EY propune tinerilor un program inovativ de dezvoltare personală și profesională pentru a deveni mai competitivi pe piața muncii.ey

Participanții vor fi angrenați într-un proces complex în crearea unui proiect, individual și pe echipe, iar la final, în funcție de performanța obținută, vor fi premiați, iar cei mai proactivi vor avea șansa de a fi angajați în cadrul EY.

Dacă v-am trezit interesul, puteți afla mai multe informații aici: http://scoaladevalori.ro/portfolio-item/getfutureready/

Grant de călătorie

Termen limită de aplicare: 19 martie

Locație: cele 47 de state europene

Processed with VSCOcam with t1 presetFundația Schwarzkopf acordă un grant în valoare de 550 euro tinerilor pasionați de călătorii și dornici de noi experiențe într-un context cultural diferit, cu vârsta cuprinsă între 17 și 27 de ani.

Călătoria va trebui să dureze între trei și șase săptămâni și să fie expusă unui proces de documentare.

Pentru mai multe informații, click aici: http://schwarzkopf-stiftung.de/en/awards/reisestipendien

Burse de Excelenţă EveryCanCountsbursa

Termen limită de înscriere: 31 mai 2017

Locație: în toată țara

Every Can Counts România a deschis înscrierile pentru cea de-a doua ediție a programului de Burse de Excelenţă EveryCanCounts pentru studenții din toată țara, pasionați de protecția mediului sau care studiază la facultăți de mediu, geografie sau din domenii conexe.

Cele mai bune 3 aplicații vor fi premiate cu câte o bursă în valoare de 500 euro, stimulând astfel implicarea în acțiuni de protejarea mediului.

Pentru mai multe detalii, click aici: http://everycancounts.ro/ce-facem/cum-ajutam/bursa-de-excelenta-every-can-counts

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu