Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On December - 20 - 2015

Adăpostul de zi și noapte pentru copiii străzii și Centrul Sf. Spiridon, din sectorul 4, sunt două instituții în cadrul cărora copii și tineri, cu o situație familială complicată, primesc îngrijire din partea statului.

Poveștile lor de viață sunt impresionante și implică multă durere și nefericire, încă din primii ani de viață.

I-am vizitat, în prag de sărbători, alături de voluntarii din cadrul proiectului Punți către cunoaștere. Aproximativ 20 de tineri voluntari își dedică timp și energie pentru a le oferi suport educațional acestor copii. În plus, prin proiect sunt urmărite și acoperirea nevoilor urgente ale acestor centre.

În micul lor univers, dincolo de acest transfer educațional, cea mai importantă este afecțiunea pe care acești copii o primesc. Cele mai frumoase cadouri pe care le pot primi sunt atenția, timpul și dragostea. Iar acest “efort” este răsplătit înzecit prin zâmbete și îmbrățișări sincere.

Pentru mine, un copil înseamnă mereu bucurie. Astăzi, când i-am întâlnit pe acești copilași așteptându-ne nerăbdători, am conștientizat (din nou) cum prin fiecare gest sau acțiune îndreptată cu dragoste către ei, le putem face o viață mai bună și mai frumoasă. Aşadar, îndemn pe oricine să-şi exprime dragostea şi bunătatea cât mai des cu putinţă, mai ales faţă de cei aflaţi în nevoie. Spor la fapte bune!” – Simona Pintrinjel, Project Manager Punți către cunoaștere.
poza centru“În primele zile de vacanță, i-am vizitat pe copiii și tinerii care locuiesc în apartamentele sociale și centrele pentru persoane fără adăpost. M-am întâlnit cu alți voluntari ai Asociației Young Initiative și am pregătit pachete de cadouri, mâncare și haine. Când mi-am văzut colegii cu pachetele, am realizat că va fi o zi cu însemnătate și emoționantă, și exact așa a fost.

Ca întotdeauna, am fost foarte bine primiți de adolescenți și copii. Uiți orice se întâmplă rău în viața ta atunci când le vezi zâmbetele, cum îți împărtășesc din viața și pasiunile lor și îți arată locul în care locuiesc. De asemenea, atunci când vorbesc unii cu alții sau când joacă anumite roluri, îți dai seama că sunt o mare familie.

La sfârșitul zilei, m-am gândit doar că vreau să-i revăd, să trăim din nou momente plăcute împreună ca în această zi. Sigur mă voi întoarce!” – David Herrera, voluntar EVS în cadrul Asociației Young Initiative.
poza centru 2

Să poți picura puțină bucurie într-un suflet obișnuit cu tristețea este cea mai frumoasă oportunitate care poate fi oferită cuiva.

Am descoperit astăzi în râsetele acestor copii adevăratul spirit al sărbătorilor, am descoperit inocență,dar și mult curaj.

 Cred ca o astfel de experiență nu poate fi comparată cu nimic altceva.” – Andreea Mazilu, voluntar Punți către cunoaștere.

Copiii și tinerii din apartamentele sociale din sectorul 4 au nevoie de ajutor. Mai mult decât orice, nu de lucruri materiale ci de îndrumare. De persoane care doresc să-i ajute să devină adulți responsabili. Îi puteți sprijini implicându-vă, alături de ei, în activități de educație nonformală, lectură, animație sau ajutor pentru lecții. Mai multe detalii, găsiți aici.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu