Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
FNT, festival de muzica, benzi desenate, cultura

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On October - 24 - 2015
Se pare că avem o toamnă intensă, plină de evenimente, cu teatru, film, dans şi muzică.
Vă provocăm să ne fiţi alături într-o scurtă călătorie pentru a descoperi împreună oportunităţile culturale de la sfârşitul lunii octombrie.
 
1. eXplore dance festival
18 septembrie – 15 noiembrie, WASP
 
Anul acesta se desfășoară cea de-a zece ediție a eXplore dance festival, un prilej de sărbătoare pentru dansul contemporan românesc. 
10 ani de reprezentații publice, inițiative și activități cu referire la ultimele tendințe din arta dansului contemporan în context internațional.
În cazul în care vă pasionează dansul și mișcarea, sau cel puțin aveți dorința de a vedea ceva diferit față de ceea ce se întâmplă la momentul actual în spațiul artistic românesc, puteți opta pentru unul dintre evenimentele artistice organizate în  cadrul eXplore dance festival.
Experimente, artiști români și străini, exprimare liberă a spiritului, propuneri de idei artistice inovatoare, acestea sunt doar câteva din coordonatele festivalului.
 
Pentru a afla programul evenimentelor, puteți intra pe http://exploredancefestival.ro/ pentru mai multe informatii.
 2. British Documentary 2015 – Documentare britanice
4 octombrie – 20 decembrie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român – Studioul “Horia Bernea”
 
În fiecare luni, cu excepția zilelor de 26 octombrie și 9 noiembrie, British Council România propune publicului o varietate de documentare britanice contemporane, nominalizate sau câștigătoare de premii Oscar, BAFTA și Grierson Trust, un festival de film documentar.
Astfel, se propun teme controversate, specifice contemporaneității, care acoperă sfera politicii și a societății, a mass mediei și multe altele. 
 
3. Hide & Seek – Unde eşti?
10 octombrie – 11 noiembrie, Teatrul Studenţesc Podul din Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti
 
“Hide & Seek – Unde eşti?” este un proiect care vizează înlesnirea comunicării între generații prin teatru.
Dacă simțiți să aspirați la această inițiativă, aveți posibilitatea de a viziona spectacolul de teatru “Hide & seek” de Esther Rölz, autoare germană contemporană, și de a lua parte la workshop-urile derulate în cadrul proiectului, orientate spre îmbunătățirea comunicării.
Acestea vor fi susținute de Andreea Esca, Andi Vasluianu, Florin Busuioc, Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim, dar și de medici din partea Centrului Național de Studii, cu experiență în lucrul cu tinerii, precum Dr. Cristina Isar, iar de la EvoAct, o firmă de consultanță și training, psihologul George Avram.
Astfel, aferent fiecărei reprezentații se va susține câte un workshop. Spectacolul de teatru este realizat de o trupă de actori, îndrumată de actorul şi regizorul Dragoş Câmpan.
Puteţi accesa mai multe informaţii despre programul evenimentelor aici: http://www.ccs.ro/index.php/anunturi/688-hide-seek-unde-esti-pe-10-octombrie
festivalul de muzica veche4. Festivalul de Muzică Veche
20 octombrie – 28 noiembrie, prin Bucureşti
 
Festivalul de Muzică Veche este unul dintre cele mai semnificative evenimente de muzică cultă din România, fiind apreciat ca și cel mai prestigios eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei.
Aflat la cea de-a zece ediție, festivalul va strânge laolaltă muzicieni din toate părțile Europei, respectiv din Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Suedia, Ungaria, Polonia și România care vor acorda magie toamnei prin diversitatea cultural-muzicală și implicarea a altor forme de expresie artistică: arta plastică și dansul.Un festival care vă va cuceri inimile printro-o scurtă călătorie în timp prin oferirea de concerte de muzică veche din diferite perioade – medievală, renascentistă, barocă, bizantină, gregoriană și descoperirea de sonorități deosebite.
Pentru a afla mai multe despre evenimentele organizate în cadrul festivalului, click aici: http://cardoplus.ro/ea

5. Festivalul Naţional de Teatru
23 octombrie – 1 noiembrie, prin Bucureşti
 
fnt   Un festival mult așteptat al anului: Festivalul Național de Teatru!
   44 de spectacole din stagiunea 2014-2015, 3 producții invitate din străinătate, 10 expoziții de fotografie    și  plastică, conferințe și alte evenimente dedicate celebrării artei.
   Anul acesta, festivalul împlinește un sfert de secol, iar în acest scop se are în vedere aducerea unui tribut memoriei teatrului românesc.
   O ediție specială în care iubitorii de teatru, și nu numai, vor avea oportunitatea de a-și aduce aminte de personalități uriașe ale teatrului, precum Gina Patrichi, Amza Pellea, Ștefan Iordache, George Constantin, Gellu Naum.
Pentru mai multe detalii despre programul festivalului, click aici: http://www.tnb.ro/ro/festivalul-national-de-teatru-editia-a-25-a
6. Halloween ComicFest 2015
25 octombrie, Red Goblin
 
Halloween ComicFest este o zi specială pentru pasionații de benzi desenate.
Magazinele de specialitate din întreaga lume oferă pro bono benzi desenate special publicate pentru acest eveniment internațional tuturor doritorilor.

7. Serile de chitară 2015, ediţia a V-a
28 octombrie – 30 noiembrie, prin București

Asociaţia Culturală Kitharalogos organizează cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional „Serile de chitară”, ceea ce înseamnă recitaluri excepționale ale unor muzicieni importanți atât din țară, cât și din străinătate.

Printre aceștia se află italianul Carlo Marchione şi francezul Gabriel Bianco, unii dintre virtuozii chitarei.

Festivalul va fi deschis la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, iar pe parcursul derulării festivalului, i se vor alătura nume sonore românești, precum Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Costin Soare, Bogdan Mihăilescu, Sorin Romanescu.

O parte esențială a evenimentului include promovarea și sprijinirea tinerilor talente, prin prezentarea a două lucrări în primă audiție la Muzeul Naţional „George Enescu” și desfășurarea de conferințe și masterclass-uri dedicate elevilor și studenților de la Universitatea Naţională de Muzică şi Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre festival, click aici pentru mai multe detaliihttp://kitharalogos.ro/

8.  SoNoRo „The Dreamers” 2015 sonoro_2015_pt_site
30 octombrie-16 noiembrie, București, Arad, Cluj și Iași

Tot în această lună, va avea loc un alt festival de muzică, și anume Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.

In acest scop se vor organiza în patru orașe din țară concerte cu teme care ne invită la reverie, meditație, reflectare, printre care se numără “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”. Un eveniment cultural de amploare ce reunește reprezentanți de renume ai muzicii clasice internaționale! Eleganță, sonorități armonioase, virtuozitate, atributele unui festival internațional de muzică cu o tradiție de 10 ani în România!

Mai multe detalii despre festival: http://www.sonoro.ro/  

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu