Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On August - 17 - 2015

În câteva zile va reîncepe un festival de teatru deja cu tradiţie în Bucureşti, şi anume Undercloud, un colector al producţiilor independente din România care se evidenţiază prin originalitate şi creativitate.

festival-undercloud-2015-afis-mareUndercloud a ajuns la cea de a opta ediţie, oferind tinerilor artişti oportunitatea de a se exprima încă din anul 2008, devenind deja o manifestare indispensabilă atât pentru artişti, cât şi pentru publicul spectator.

Astfel, în perioada 22 -31 august, nu trebuie rataţi cele 33 de spectacole şi evenimente care se vor desfăşura la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Anul acesta vor fi prezentate şi spectacole independente din Moldova (“Sex & Perestroika”, “Bash” şi “Nekrotitanium”, o producţie planeta Moldova), Israel (“Căderea“), Italia (“Occident Express”) şi “Ashes Afar”, o co-producţie Fringe, prezentat în Festivalul de la Edinburgh, în contextul în care Undercloud este singurul festival internaţional de teatru independent din România care a primit certificare internaţională din partea Comisiei Europene şi Asociaţiei Festivalurilor din Europa.

Cea de-a opta ediţie a festivalului are ca invitaţi de prestigiu actori precum Oana Pellea, Marian Râlea, Florin Piersic jr, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Claudiu Bleonţ şi alţi tineri artişti.

naum

Spectacolul “N(AUM)”, în regia Marianei Cămărăşan şi interpretarea Oanei Pellea şi a Cristinei Casian va deschide festivalul, sâmbătă, 22 august, ora 19:00, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea autorului Gellu Naum.

Printre spectacolele ce vor fi prezentate în cadrul festivalului se află şi “Ce caut eu aici?”, “Omul pubelă – teatru descompus”, “Freak Show”, “Carpathian Garden” etc.

omul pubelaJuriul celei de-a opta ediţii este format din regizorul Sanda Manu, dramaturgul Matei Vişniec, teatrologul Irina Ionescu, actorul George Ivaşcu, teatrologul Octavian Saiu.

Se anunţă o săptămâna plină de emoţii şi pasiune pentru iubitorii de teatru!

Mai multe detalii despre spectacolele şi evenimentele ce se vor derula în cadrul festivalului şi programul complet al acestora pot fi accesate pe site-ul: www.undercloud.ro.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu