Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Povestea domnişoarei care i-a învăţat pe 25 de copii cum se face improvizaţie | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Ştefania Ionescu On July - 5 - 2013

YPAÎntâmplarea a făcut să o cunosc pe Diana David, tocmai la cursul de scriere de proiecte pe care l-am organizat în weekend. Așa, am avut șansa să discut despre un proiect tare drag ei, numit “Șansă pentru rolul vieții”, derulat de Young Professionals Club , finanțat prin programul Tineret în Acțiune.

Pe 31 mai, la “The Hub București” a avut loc premiera scurtmetrajului copiilor de la Centrul de zi “Sfânta Muceniță Sofia”, aducând alături de micuții realizatori oamenii cu suflet mare ce i-au ajutat.

Pe scurt, în acest proiect, 25 de copii au învățat despre improvizație, mișcare scenică, interpretare de rol și au fost îndrumați să stabilească toate detaliile despre film. Echipa de proiect simte ca nu doar efortul lor de a depăși obstacolele a fost răsplătit, privind bucuria și entuziasmul copiilor care vedeau filmul creat de ei, ci și prin implinirea că obiectivele proiectului au fost îndeplinite. Copiii sunt acum mai activi, doresc să participe în mult mai multe activități, au învățat practic despre spiritul de echipă și au sentimentul de apartenență la grup. Au descoperit pașii pentru a crea un scenariu, pentru a face costume, accesorii, decoruri și in final, un film.

Toata această experiență alături de profesioniștii din teatru și film îi motivează pe copii să se implice activ pentru a ajunge ceea ce își doresc să fie, atunci când vor deveni mari. Fiecare copil și-a ales rolul din film și li s-a explicat că vor avea acel rol doar în timpul filmulețului. Feedback-ul primit de la părinți și de la educatoare este încurajator pentru echipa de proiect. Acum copiii își doresc să învețe și mai mult, sunt mai sociabili, mai deschiși, iar interacționarea cu voluntarii i-a ajutat cu adevărat.

ypaDiana, Project Manager, mi-a povestit cum două fetițe erau timide și nu ar fi dansat alături de ceilalți copii înainte de proiect, acum, au scăpat de emotivitate și vor să danseze în fiecare zi. Mi-a mai spus cum o altă fetița, care de obicei plângea și se supăra usor, fiind sensibilă, după ce Diana i-a explicat că nu trebuie să plângă de fiecare dată când are o problemă,  este acum cu zâmbetul pe față.

Desigur, lucrând alături de copii dezavantajați, rezultatele sunt și mai frumoase.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. David Teodor says:

    nice!!!!!

Posteaza un comentariu