Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Îmbrăţişări în stradă oferite de Crucea Roşie Brăila | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Ingrid Popescu On May - 29 - 2013

DSC_0053De când coordonez activităţile voluntarilor ce fac parte din organizaţia brăileană  “Crucea Roşie”, m-am „împiedicat” constant de aceeaşi nemulţumire: sunt prea rare ocaziile care favorizează organizarea unor acţiuni de mari proporţii. Activităţi există mereu, dar voluntarii vor una „mare” în care să se poată implica cu toţii.

Ca un răspuns la dorinţa lor, a venit  „Săptămână  Voluntariatului”. O săptămână în care puteam face ceea ce ne place – pentru că, până la urmă, voluntariatul este un hobby printre tinerii pe care îi cunosc şi care se implică în acest tip de activităţi cu o dăruire mai rar întâlnită.

Astfel, între 13 şi 19 mai 2013, am mers în mijlocul oamenilor cu acţiuni specifice Crucii Roşii – măsurarea tensiunii şi demonstraţii de resuscitare- sau am strâns la un loc echipajele participante la Concursul “Sanitarii Pricepuţi” pentru a le arăta cum ar trebui ei să lucreze în cadrul concursului. Ne-am adunat în număr rezonabil şi am pornit către noul sediu al Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” pentru a da o mână de ajutor la curăţenie, ajungând astfel să dăm cu sapa prin viitoarea grădină a acestei instituţii. Aş mai putea continua cu enumerarea activităţilor, dar am să-i las pe colegii mei de la Crucea Roşie să vă descrie experienţa pe care am avut-o la cea mai îndrăgită dintre online casino acţiuni: Free Hugs.

Am rugat câţiva voluntari să îmi spună de ce au ales să vină la acţiune şi cu ce au rămas după aceasta. Iar acestea sunt răspunsurile lor.

De ce am venit la Free Hugs? Am venit pentru că oamenii sunt prea trişti şi prea împovăraţii, iar noi considerăm că au nevoie de multe îmbrăţişări. Au nevoie de afecţiune… De fapt, toţi avem nevoie de afecţiune, iar o îmbrăţişare e oricând binevenită. Iubim oamenii, iubim îmbrăţişările şi iubim să îi vedem fericiţi. Acele zâmbete care urmează după o îmbrăţişare sunt geniale. Oamenii nu reacţionează tocmai bine la aceste acţiuni, în sensul că majoritatea doar privesc. Şi nu îi putem condamna. Aceste acţiuni ar trebui să fie mai dese, mai populare. De ce? Să fim serioşi, oricine are nevoie de o îmbrăţişare Il sistemi roulette di 888. din când în când.

Ana şi Crina

Am îmbrăţişat mulţi oameni… Unii mai trişti , mai îngrijoraţi , alţii cu un zâmbet timid pe buze. Am avut foarte clar sentimentul că ceea ce făceam avea un sens. Am fost foarte fericită că am întâlnit oameni care au înţeles asta şi au rezonat cu ceea ce făceam noi , voluntarii. Mă bucur că am reuşit să punem zâmbete pe buzele celor care, poate, chiar aveau nevoie.

Alexandra 

Oamenii au părut încântaţi de ideea de free hugs, iar unii îmbrăţişau voluntarii cu multă căldură. M-a impresionat că la această acţiune, în afară de voluntari au participat ţi alţi adolescenţi.

Carmen 

 

De ce am ales să dedic mare parte a acestui articol acţiunii Free Hugs? Pentru că ea presupune contactul cu oamenii – unul chiar foarte apropiat! – şi mai presupune şi să le aducem un mic motiv de bucrie. Iar eu consider că aceste două aspecte sunt printre cele mai importante atunci când vine vorba de voluntariat.

Un zâmbet este adesea esenţial. Eşti plătit cu un zâmbet. Eşti răsplătit cu un zâmbet. Eşti însufleţit de un zâmbet.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu