Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On November - 5 - 2012

În atenția tuturor împătimiților voluntariatului și a ONG-urilor : s-a dat startul nominalizărilor singurei competiții naționale ce premiază munca asociaților de voluntariat, proiectele acestora și a voluntarilor.

GALA NAȚIONALĂ A VOLUNTARILOR , ajunsă la cea de-a doua ediție, va avea anul acesta loc în data de 12 decembrie, la Crystal Ballroom Palace, și începând cu data de 30octombrie a dat startul nominalizărilor, care vor fi deschise pentru două săptămăni, până pe data de 12 noiembrie.

Cine și cum se poate înscrie ?

Nominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2012 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete. Nominalizările se primesc exclusiv prin email, la adresa office@federatiavolum.ro, până la data de 12 noiembrie 2012.

Anul acesta gala la avea 4 categorii și anume : Voluntarul anului, Proiectul de voluntariat al anului, Coordonatorul de voluntari ai anului și Centrul de voluntariat al anului. Înscrierea în competiție se va face pe baza nominalizării acestora de către organizațiile, companiile sau instituțiile cu care lucrează, prin completarea unui formular de nominalizare. Câștigătorii vor fi stabiliți pe baza unei selecții în două etape: prima etapă cuprinde o preselecție realizată de către organizatori, în urma căreia vor fi aleși 5-8 nominalizați pentru fiecare categorie, dintre care juriul fiecărei categorii va alege câștigătorii.

Pe site-ul oficial al galei a fost postat și regulamentul participanților :

 1. Competiţia este organizata de Federaţia VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România.
 2. Nominalizările pot fi realizate de organizaţii non-guvernamentale, companii sau instituţii publice.
 3. Lansarea apelului pentru nominalizări se face public prin intermediul canalelor media şi prin intermediul website-ului www.voluntariat.ro/gala
 4. Nominalizarile se primesc exclusiv prin email la adresa office@federatiavolum.ro pana la data de12 noiembrie 2012
 5. Organizatorii impreuna cu Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat realizează preselecţia a 5-8 nominalizari per categorie, în funcţie de calitatea nominalizărilor.
 6. Nominalizările preselectate sunt înaintate juriului spre deliberare.
 7. Juriul deliberează şi alege câştigătorii pentru fiecare categorie de concurs.
 8. Organizatorii şi juriul îşi rezervă dreptul de a nu accepta contestaţii. Deciziile organizatorilor pentru preselecţie şi ale juriului privind câstigătorii sunt finale şi irevocabile.
 9. Identitatea nominalizatorilor si nominalizaţilor va fi făcută publică.
 10. Fiecare organizaţie are dreptul să realizeze maxim o nominalizare per categorie.
 11. Atât nominalizatul cât şi nominalizatorul îşi asumă răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor furnizate. La cererea organizatorilor sau a membrilor juriului, pot fi solicitate documente doveditoare privind activitatea de voluntariat (de ex, contracte de voluntariat, fişe de pontaj etc).
 12. Dupa finalizarea competiţiei şi la cererea finaliştilor, organizatorii pot pune la dispoziţia acestora fişele de jurizare.
Așadar, cine ar dori să se înscrie o poate face la adresa de e-mail : office@federatiavolum.ro , iar pentru mai multe detalii, accesați site-ul http://www.voluntariat.ro/gala/despre.html
Despre organizatori:

VOLUM este federaţie care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România. Înfiinţată în anul 2010 la iniţitiva Pro Vobis – Centrul de Resurse pentru Voluntariat, VOLUM este o organizaţie umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel naţional. În prezent, Federaţia VOLUM are 48 de organizaţii membre care implică voluntari şi sprijină mişcarea de voluntariat în domeniile: social, educaţie, tineret, sănătate, protecţia mediului şi drepturile omului.”

Articole asemanatoare:

 • No Related Posts

Posteaza un comentariu