Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On June - 17 - 2012

După ce am publicat un articol cu oportunități de training-uri internaționale,, am constatat că a fost destul de bine primit. De aceea, ne-am gândit să continuăm căutările și să vă propunem noi oferte, similare și la fel de atractive, care v-ar putea interesa.

Tabără de vară pentru liceeni

În perioada 23 iulie-03 august, 2012, elevii de liceu sunt așteptați în orașul Blaj, România,  pentru o tabără de vară. Activitatea principală este caracterizată, în principal, de educația non-formală. Voluntarii vor organiza, pentru elevi, workshop-uri în limba engleză și germană. Acestea se vor constitui din ore de muzică și desen, discuții, călătorii în natură și multe altele.

Pe lângă discuțiile concentrate pe tineri și metodele educaționale din țările din care provin, voluntarii vor organiza o Caravana Păcii. În cadrul căreia, timp de 3 zile, se va urmări dialogul intercultural, pacea și drepturile omului.

Participarea este gratuită, elevii urmând a fi cazați în căminele unor licee. Este obligatoriu să cunoască limba română și engleză sau, opțional, germana. De asemenea, doritorii de a participa la această tabără, sunt rugați să trimită o scrisoare de intenție, în care să își motiveze interesul de a participa în acest proiect și modul în care pot contribui la workshop-uri.

 

Conservare și restaurare la Roșia Montană

Această locație a devenit un subiect din ce în ce mai disputat. Acum aveți ocazia să faceți mai mult decât să susțineți verbal această cauză. Aflată în Carpații Apuseni, Roșia Montană poate fi ajutată să își recapete, măcar parțial, măreția de altădată. Între 03 august – 16 august, 2012, se vor desfășura lucrări de restaurare asupra mai multor case, biserici și parcuri.

Voluntarii nu au nevoie de antrenament special, decât să fie înarmați cu o motivare puternică pentru muncă fizică și curiozitatea de a învăța mai multe despre conservarea și protejarea patrimoniului.

Taxa de participare constituie 50 de Euro. Voluntarii vor dormi în corturi și vor servi masa în colectiv, de aceea sunt rugați să își aducă corturile proprii. De asemenea, este necesar să cunoască limba engleză.

 

Scoateți scena în stradă!

În săptămâna 01 iulie – 15 iulie, 2012 nu vă planificați nimic, pentru că venim noi cu o idee. Ce ați spune dacă v-am propune să petreceți acest timp în Portugalia?

Tot ce 888 casino italia s4gambling.com/it/ e un brand che da tantissimi anni offre i suoi servizi agli appassionati di gioco online ed in questo senso l’esperienza acquisita gli permette di mettere a disposizione degli utenti tutto quello che necessitano in ogni momento. trebuie să faceți acolo este să promovați un mod de viață sănătos în rândul populației, în special în rândul tinerilor. Participanții vor avea ocazia să intre în contact și să lucreze cu diverse ONG-uri locale, responsabile de activitățile pentru tinerii cu dizabilități. Alături de cele două categorii menționate, veți participa în organizarea unor evenimente care vor implica atât voluntari cât și tineri cu dizabilități, desfășurate sub forma unor reprezentații stradale.  De asemenea, se vor vizita câteva dintre principalele orașe și localități din nordul Portugaliei.

Meniul este din partea casei, trebuie să vă echipați doar cu saci de dormit.

 

Mesagerii voluntariatului!

În aceeași perioadă de timp, mai exact 30 iunie – 14 iulie, 2012, voluntari din mai multe colțuri se vor aduna în Bulgaria, Sofia, pentru o campanie de promovare a voluntariatului pe teritoriul țării.

Primele 5 zile din proiect vor constitui discuții despre diverse aspecte ale voluntariatului: pace, antirasism, refugiați și minorități entice, mediu, cultură etc.  și acțiuni de promovare printre diferite grupuri de vârstă. Vor urma deplasări în câteva orașe dinBulgaria, care se vor încheia cu evaluarea activităților.

Modul de lucru presupune prezentări, discuții, acțiuni stradale și altele.

Suport psihosocial pentru tineri – tabără pentru adolescenți și voluntari

28 iunie – 07 iulie, 2012, Slovenia
Scopul principal al proiectului este de a ajuta tinerii din medii defavorizate să-și depășească veniturile reduse și limitările.

În prima parte a proiectului se va încuraja lucrul în echipă; se vor aduce îmbunătățiri asupra mediului. Mai târziu, se vor alătura adolescenții și voluntarii din Slovenia. Vor avea loc reprezentații muzicale, teatrale, circ și alte activități creative, unde veți avea ocazia de a lucra alături de alți tineri.

Voluntarii trebuie să fie pregătiți să lucreze cu adolescenți vulnerabili.

 

Sursa info: http://www.workcamps.info/icamps/

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu