Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On December - 23 - 2011

Sunt tânăr. Sunt tânăr şi eu. Însă ce eşti dispus să faci dacă eşti tânăr? Pornind de la aceste afirmaţii şi această intrebare, dar şi cu o dorinţă mare de a afla încotro se îndreaptă tinerii din România, un site a luat naştere: www.sunttanar.eu şi împreună cu el şi un proiect.

Ce este de fapt acest site? Ei bine, site-ul este dedicat, aşa cum era de aşteptat, tinerilor şi îşi propune a fi un studiu pentru a vedea care este pozitia publicului ţintă din ţară vis-a-vis de a răspunde la un apel care le este direct adresat. Importanţa creşte cu cât mesajul îndreptat spre ei este un apel prin care sunt puşi în situaţia de a se gândi cum pot schimba şi dezolta ţara în care trăiesc. Cu alte cuvinte, tinerilor li se aduce în vizor faptul că ei sunt viitorul unei ţări care se cere a fi schimbată în bine.

Apelul este lansat sub forma unui angajament pe care tinerii să şi-l poată asuma.  Pe site există această secţiune în care tinerii sunt încurajaţi să completeze un mesaj de tipul următor:  “Eu …. mă angajez să ajut tineretul din România prin ….”. Tinerii au fost încurajaţi să se gândească, să facă o promisiune,  dar în acelaşi timp să conştientizeze ceea ce pot face pentru a dezvolta tineretul şi implicit ţara.

Durata de desfăşurare a experimentului s-a întins pe tot parcursul lunii noiembrie, iar rezultatele au fost centralizate în final.
Pentru că tinerii nu au fost presaţi sub nicio formă să participe cu un anagajament având în vedere că ideea nu a fost deloc promovata intensiv, libera alegere şi-a spus cuvantul aici.
Deşi perioada de derulare a luat sfârsit, site-ul va ramane funcţional şi oricine va putea să completeze propriul angajament.

De asemenea, există o nouă secţiune pe site, de tip formular, unde oricine poate să ofere exemple de bune practici în ceea ce priveşte lucrul cu tinerii. Astfel, site-ul reprezintă şi o sursă de inspiraţie pentru cititorii care-i trec pragul.

În calitate de membră în redacţia acestui site, am să completez un angajament:

“Eu, blogunteer.ro, mă angajez să ajut tineretul din Romania prin: informarea asupra posibilităţilor de voluntariat, promovarea  persoanelor care au reusit în viaţă prin intermediul voluntariatului şi încurajarea tinerilor să practice voluntariatul.”

Îţi lansăm şi ţie o provocare: Tu ce angajament ţi-ai lua?

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu