Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On June - 26 - 2011

Gala Societatii Civile, organizata de Millenium People, este un eveniment care promoveaza spiritul civic si reprezinta cel mai bine deviza “Dupa fapta si rasplata”. Adresandu-se sectorului non-profit din Romania, Gala Societatii Civile promoveaza si premiaza anual cele mai bune proiecte, ideile originale si activitatile care s-au bucurat de mare succes.

Competitia anuala este un eveniment care premiaza initiativele ce s-au bucurat de success in anul precedent, desfasurate de ONG-uri, persoane fizice, si pe langa aceasta, face cunoscute initiativele, ajutand la sporirea responsabilitatii nationale in ceea ce priveste spiritual civic.

Cu o vechime de 9 ani, Gala Societatii Civile a devenit cunoscuta si a reusit sa atinga recordul de peste 100 de organizarii implicate din mediul neguvermanental si non-profit. Premierea activitatilor are loc in cadrul unei festivitati, in care, pe langa faptul ca sunt recunoscute meritele proiectelor, se intalnesc sectorul non-profit si reprezentatii sectorului public si privat.

Anul acesta, Gala Societatii Civile a ajuns la editia a IX-a, pastrand traditia de a aduce in lumina publicului larg initativele laudabile care ajuta la imbunatatirea comunitatii, promovarea spiritului civic printre cat mai multe persoane si promovarea binelui fata de aproape.

Si anul acesta in competitie s-au inscris asociatii, fundatii, persoane fizice sau grupuri de intitiative, ale caror proiecte s-au finalizat pana in ianuarie 2011. Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa aiba rezultate vizibile si cuantificabile (mai ales in cadrul evenimentulelor care nu se afla la prima editie). Inscrierea a avut loc in perioada 21 februari – 23 martie, urmand ca in perioada 30 martie – 2 mai, proiectele inscrise sa fie analizate si apreciate.

Editia de anul acesta si-a premiat castigatorii pe scena Operei Nationale Bucuresti. Aici echipe care au schimbat in bine un aspect negative cu care tara noastra se confrunta, s-au intalnit iar eforturile lor au fost recunoscute si premiate.

Premiul cel mare al editiei de anul acesta a fost acordat Asociatiei “Salveaza Vieti” pentru binecunoscutul proiect “Nu ma ignora” ce a avut ca scop infiintarea unui centru de Excelenta in Tratarea Cancerului la copii. Acest proiect, care si-a strans fondurile prin redirectionarea impozitului companiilor pentru o cauza sociala (2%), este de asemenea si castigatorul premiului I la sectiunea Sanatate.

Pe langa marele premiu, fiecare sectiune a avut cate un castigator, dupa cum urmeaza:

Sectiune Castigator
Educatie, Invatamant, Cercetare “Closer to Oxford” al Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica
Arta si Cultura “Clasic e Fantastic” al Grupului de initiativa „Clasic e Fantastic”
Apararea drepturilor individuale/ colective Campania “Infertilitatea este o boala” (2010) al Asociatiei SOS Infertilitatea
Comportament civic si Participare publica “Let`s Do It, Romania!” al Grupului de initiativa “Let`s Do It, Romania”
Sanatate “Hospice Sfanta Irina – o provocare pentru fiecare!” al Fundatiei Sfanta Irina
„Nu ma ignora!” al Asociatiei Salveaza Vieti
Incluziune sociala „Atelier de insertiune” al organizatiei Samusocial din Romania
„Abilitati de viata independenta si integrare sociala la copii si tineri cu dizabilitati senzoriale” al Fundatiei Light into Europe
Servicii de Asistenta sociala „Temerarii stiu ca se poate – Poti Si Tu!” al Asociatiei Little People Romania
Protectia mediului „Adopta un copac! – campania 2010” initiat de ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila
Dezvoltare economica si sociala „Cicloteque” al Asociatiei MaiMultVerde
Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT “Let`s Do It, Romania!” al Grupului de initiativa “Let`s Do It, Romania”
Proiecte pentru TINERET “Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania” al Fundatiei Tineri pentru Tineri
Proiecte si campanii de CSR Asociatia Telefonul Copilului a fost premiata pentru proiectul „Telefonul Copilului 116 111”.

 

De asemenea, au fost oferite premii pentru eficienta (Campania „Infertilitatea este o boala” (2010) de catre Asociatia SOS Infertilitatea), impact („Servicii integrate pentru varstnici in judetul Bacau” initiat de Fundatia de Sprijin Comunitar), durabilitate („Clubul cu Lipici – sansa la educatie pentru copii defavorizati).

Pe langa aceste proiecte amintite de noi, si alte proiecte au mai fost premiate.

Cu siguranta a fost o gala in care oameni care au schimbat Romania s-au intalnit, oferindu-ne noua cate ceva de invatat din fiecare proiect inscris.

Felicitari tuturor!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu