Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On April - 26 - 2011

Totul a inceput cu un apel de donatii lansat de Asociatia Young Initiative (AYI) si Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BMB) pentru copiii din Centrul Comunitar Sf. Vasile (Str. Covasna nr.8, Sector 4), unde mai activeaza inca 3 centre: Centrul pentru Copil Abuzat Sector 4, Centrul pentru Copil cu Handicap Sever “Sf. Vasile” si Centrul Mama si Copilul “Sf. Vasile”.

Incepand cu data de 4 aprilie, de cand a fost lansat apelul “Alege sa fii iepurasul unui copil cu posibilitati reduse!” si pana in data de 14 aprilie, donatii impresionante au fost stranse la punctul de colectare de la Filiala Ion Creanga a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti: hainute, jucarii, dulciuri, articole igienico-sanitare si multe altele.

Toate donatiile stranse urmau sa fie distribuite beneficiarilor in data de 15 aprilie de catre echipa de voluntari a proiectului “Punti catre cunoastere“. In cadrul Centrului Sf. Vasile AYI si BMB au infiintat un Centru de Lectura si Educatie Non-Formala, unde copiii invata sa utilizeze calculatorul si sa navigheze responsabil pe Internet si de asemenea, le sunt dezvoltate abilitatile cognitive in cadrul activitatilor de Animatie si Lectura.

Ziua de 15 aprilie insa a fost cu totul si cu totul deosebita. A fost ziua in care am invatat cel mai bine ce inseamna a darui si am vazut ce inseamna a primi pentru cei care intr-adevar au nevoie.

Cand am ajuns la centru am fost cu totii uimiti sa vedem cate lucruri au fost stranse pentru copii. Apoi, grupa dedicatei noastre colege de la proiectul Punti catre Cunoastere, Dana Neagu, de la Gradinita Nr. 195 Bucuresti, impreuna cu cativa parinti au sosit la centru pentru a le face o surpriza celor mici.

Intalnirea dintre copiii de la gradinita si cei de la centru a fost un succes total: am auzit poezii si cantecele de la ambele parti, copiii de la centru au primit felicitari facute de ceilalti copii special pentru ei. Curand copiii au facut cunostinta si au inceput conversatii.

Punctul culminant al zilei a fost cu siguranta momentul in care copiii de la gradinita le-au impartit copiilor de la centru cateva jucarii si dulciuri. A fost o imagine pe care eu cel putin nu o sa o uit prea curand. Am vazut cat de frumos este sa daruiesti si cata bucurie exista in ochii celor care primesc. Copiii au fost uimti, au facut ochii mari cand au vazut ca primesc jucarii si dulciuri, au intins manutele si au multumit din toata inima. Iar pe chipul lor se vedea clar ca sunt multumiti si ca apreciaza cu adevarat gestul.

Nici de partea cealalta lucrurile nu au stat altfel. Copiii de la gradinita au simtit satisfactia si desi erau uimiti si ei cat de mult inseamna pentru cineva o jucarie sau o prajiturica, au continuat sa imparta jucariile si dulciurile cu mult entuziam.

Imaginea aceasta nu o sa o uit, dupa cum am mai spus pentru ca atunci am realizat ca uneori uitam sa ne bucuram de lucrurile cu care suntem obisnuiti in viata de zi cu zi. Nu cred ca am mancat vreodata o prajitura cu bucuria pe care o aveau copiii de la centru in ziua respectiva. Si nu cred ca am strans vreodata o jucarie atat de tare si nu cred ca m-am bucurat ca este doar a mea.

A fost cu siguranta o lectie de viata pe care am invatat-o si din experienta asta am invatat sa apreciez mai mult ceea ce am.

Acest apel s-a terminat cu un succes neasteptat, s-au strans 45 de sacose pline cu hainute, zeci de jucarii, plase intregi de dulciuri, articole igienico-sanitare si pampersi care din cate am aflat erau cruciali pentru ca rezerva de la centru urma sa se termine in 2 zile. Datorita acestui succes imens, centrul de colectare de la Filiala Ion Creanga a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti din Str. Christian Tell nr.10, Sector 1 (zona Piata Amzei, langa Ambasada Frantei) a devenit unul permanent, urmand sa fie deschise si alte puncte de colectare si in alte sectoare. Informatiile despre aceste puncte vor fi lansate in perioada urmatoare.

Ramanem cu amintiri placute si cu imagini de nepretuit legate de ziua de 15 aprilie si speram sa mai asistam la astfel de momente.

Asociatia Young Initiative si Biblioteca Metropolitana Bucuresti multumeste tuturor celor care au facut donatii, celor care au sprijinit activitatea si celor care s-au implicat activ.

Poze de la eveniment se gasesc si pe pagina de Facebook. Garantam ca in spatele fetisoarelor care din pacate trebuiesc bluruite pentru a fi publicate se afla multa, multa bucurie si zambete din tot sufletul.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu