Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On March - 26 - 2011

Cu o traditie ce dateaza inca din 2007, “Ora Pamantului” (Earth Hour) este o zi dedicata preocuparii pentru incalzirea globala si planeta unde ne desfasuram activitatea. “Folositi 60 de minute de intuneric pentru a ajuta lumea intreaga sa vada lumina”, ne indeamna Ban Ki-moon, Secretarul General ONU. Ajuta si tu planeta si incepand cu orele 20:30, stinge luminile pentru 60 de minute!

Pentru ca Blogunteer incurajeaza aceasta actiune ce are in spatele ei o adevarata filosofie legata de unirea fortelor tuturor, la nivel mondial, pentru salvarea mediului in care traim, va oferim o scurta “poveste” despre Ziua Pamanatului.

Pamantul a jucat si inca mai joaca un rol foarte important in viata omului. Desi prin diverse activitati, omul a reusit sa distruga o parte din pamant, responsabilitatea pentru planeta si pentru cadrul in care traim este totusi o forta cu care ne luptam. De aceea, constientizarea raului facut pe planeta a facut sa apara zile in care pamanatul este cinstit: Ziua Pamantului (despre care vom scrie si noi la momentul potrivit) sau o ora speciala in care sa luptam impreuna pentru o cauza: Ora Pamantului.

Pentru ca astazi sarbatorim Ora Pamantului, trebuie sa aflati ca Australia a fost prima care in data de 27 martie 2007 a adoptat aceasta masura, ce a devenit in scurt timp traditie. Astfel in 2007, ei au reusit sa stinga luminile. Traditia a continuat apoi in fiecare an, tot mai multe tari si locuitori fiind atrasi de partea acestei campanaii contribuind la salvarea planetei. In anul 2010, s-a atins maximul de oameni care au stins luminile si au contribuit la aceasta campanie. Spera ca anul acesta sa atingem un nou maxim!

Desi la prima vedere nu ni se pare nimic special in a stinge toti luminile in acelasi timp, campania ne arata contrariul.

Ora Pamantului a ridicat probleme si a crescut rata de constientizare a raului facut planetei in randul oamenilor. Dar dupa cum am spus, este ceva mai mult legat de aceasta campanie, decat stinsul luminilor in sine. Este vorba de puterea pe care o intreaga lume o are atunci cand lucreaza impreuna pentru a crea un viitor mai bune pentru planeta noastra.

Ora Pamantului este doar un mic punct de plecare catre ceea ce inseamna responsabilitate, grija si iubire pentru Terra.

Asadar, Blogunteer te indeamna sa participi si tu, alaturi de mii alti locuitori ai planetei pentru a face un mic dar important pas catre salvarea planetei.

Astazi de la 20:30, timp de o ora stinge lumina!

Site-ul oficial: www.earthhour.org

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. […] Sursă imagine This entry was posted in Serioase and tagged Earth Hour, Ora Pamantului, Piata Victoriei, timisoara by Bloooo. Bookmark the permalink. […]

Posteaza un comentariu