Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Biletul tau catre Anglia in 2011: Shakespeare School Essay Competition | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On January - 29 - 2011

In 2009, sub egida Anului European al Creativitatii si Inovatiei, a pornit ceea ce se doreste a deveni o traditie: Shakespeare School Essay Competition. Trei obiective au avut organizatorii in minte la inceput, si anume: promovarea creativitatii ca parte a procesului de life-long learning, promovarea gandirii creative si a sensibilitatii emotionale si largirea accesului tinerilor la exprimare creativa.


In acel an organizatorii au primit 200 de eseuri din intreaga tara, oferind drept premii cursuri de vara de limba engleza la Shakespeare School, dictionare si carti. Un an mai tarziu, au intrat in concurs 3100 de eseuri, participantii venind din 350 de localitati. Premiile crescand si ele exponential, la cele din 2009 adaugandu-se scoli de vara de limba engleza in UK – Cambridge si Oxford.

Pentru cei care se tem ca au ratat trenul care duce la Cambridge, vine o veste buna: competitia va avea loc si anul acesta! Concurentii vor fi impartiti pe grupe de varsta, respectiv 11-14 si 15-18 ani, fiecare avand o tema diferita de tratat, in eseuri de 350 si 500 de cuvinte.

Temele, pe care le vom anunta pe 7 februarie, fac referire la subiecte de actualitate, familiare fiecarui adolescent. Singurul detaliu pe care il putem divulga deocamdata este acela ca participantii din cea de-a doua categorie de varsta vor avea de tratat o tematica in stransa legatura cu un eveniment foarte important care ocupa intregul 2011.

Scolile de vara de limba engleza in Anglia oferite ca premii includ:

  • 20 lectii/saptamana de cursuri de limba engleza
  • 14 nopti cazare si pensiune completa in campus
  • program zilnic de activitati recreative si sportive
  • excursii de o zi si de jumatate de zi (la Londra, Bath, Manchester, Stonehenge, etc)
  • certificat de absolvire curs

In plus, participantii vor primi diplome de participare, iar castigatorii un Essay Award Certificate. Lista tuturor premiilor si beneficiilor se gaseste pe site-ul oficial al proiectului, ce poate fi accesat la adresa de mai jos.

Mircea Neicu, castigator locul II – scoala de vara la Cambridge:

“Pot zice ca acest concurs – Shakepeare School Essay Competition – mi-a schimbat atat viitorul cat si perspectiva mea asupra lumii. Eram in clasa a XI-a si, sincer sa fiu, nu aveam nici macar cea mai vaga idee despre cum doream sa imi arate viitorul, nu aveam intentii si nici vise, aveam doar anumite ganduri care erau in permanenta schimbare. In 2010 am castigat locul 2 la acest concurs si asa a inceput povestea mea.”

Mai apoi, Mircea si-a stabilit drept tel sa se intoarca la Cambridge University drept student. Tu ce zici?

Pentru mai multe detalii poti accesa pagina oficiala a competitiei, sau poti reveni pe Blogunteer.ro. Asociatia Young Initiative prin Blogunteer.ro are onoarea de a fi partener media al acestui proiect si, in consecinta, vom avea grija sa fii primul care afla noutatile.

Ti-ai facut bagajele pentru Anglia?


Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. Ana says:

    Super ocazie. Pacat ca am depasit limita de varsta 🙁

  1. […] cum am mai spus si aici, 7 februarie 2011 este data oficiala de lansare a celei de-a treia editii a Shakespeare School […]

Posteaza un comentariu