Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
5100 de participanti in lupta pentru biletul catre Anglia | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Oana Vasiliu On April - 21 - 2011

A luat sfarsit cea de-a treia editie a concursului national de creatie in limba englezaShakespeare School Essay Competition”. Succesul acesteia se reflecta in numarul foarte mare de participanti, inregistrandu-se 5100 de eseuri in limba engleza de la elevi din peste 350 de localitati. Competitia a fost organizata pentru 2 grupe de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. In urma participarii, elevii au putut intra in cursa pentru o tabara de vara gratuita in Marea Britanie la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College în valoare de aproximativ 1400 lire fiecare.

Biletul de intrare in cursa a fost reprezentat de un eseu in limba engleza, iar temele propuse au fost adecvate fiecarei categorii in parte. Elevii de gimnaziu au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la 4 imagini sugestive, iar cei mari au avut de scris despre rolul si importanta voluntariatului, concursul desfasurandu-se sub egida Anului European al Voluntariatului.

“Suntem coplesiti de amploarea si popularitatea pe care a capatat-o acest concurs si chiar mai mult, ne-a bucurat sa aflam ca vestea competitiei a depasit chiar si granitele tarii! Avem cativa participanti romani in prezent rezidenti in Trieste (Italia), Atena (Grecia), Chisinau sau chiar in Zug (Elvetia)” a spus Irina Alionte, Marketing Manager al Shakespeare School.

La editia din 2010, au fost trimise 3100 de eseuri din 230 de localitati, iar anul acesta s-a inregistrat o crestere de peste 60% a numarului de participanti.

Selectia eseurilor se va realiza in mai multe runde de catre o comisia de jurizare alcatuita din 14 profesori de limba engleza. Cei 20 de finalişti pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) se vor anunta pana la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School. Selecţia finala se va realiza prin interviurile din 28-29 mai, desfasurate la Shakespeare School in Bucuresti.

Valul de entuziasm de la toti participantii ne insufla energia de care vom avea nevoie in urmatoarea perioada pentru a evalua eseurile primite. Multumim tuturor participantilor pentru ca au dovedit ca sunt fani adevarati ai limbii engleze si au avut curajul sa-si impartaseasca ideile creative cu noi, dar multumiri speciale dorim sa le acordam si profesorilor care i-au indrumat! In acest sens, toţi participanţii vor primi diplome de participare, iar profesorii de limba engleza care au trimis minim 10 participanti la concursul de eseuri vor primi un certificat de merit” a declarat Irina Alionte.

Toate detaliile se regasesc pe pagina oficială a competiţiei: www.shakespeare-school.ro/concurs. Mult succes participantilor!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu