Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eugenia Dabu On October - 10 - 2010

Anii de studentie iti ofera multe oportunitati de afirmare. Provocarea unui student boboc in 2010 este doar sa aleaga cum sa isi valorifica timpul. Insa de ce zic “provocare”? Raspunsul este foarte simplu: datorita spectrului larg de ONG-uri existente pe mediul studentesc. Fie ca esti student la ASE sau Poli, este imposibil sa nu iti placa o asociatie studenteasca in care sa iti regasesti visele.

Si iata cum incepe o aventuroasa si constructiva calatorie de 3, 4 sau 5 ani a carei destinatie o vei decide chiar TU.  Poate nu iti dai seama cat de mult inseamna acest lucru, insa trebuie sa stii ca acum cativa ani, batranul sistem de invatamant limita studentii la o simpla si banala idee: “ai terminat ASE, trebuie sa te angajezi la banca”. Practic nu aveai incotro. Desi eram foarte mica, imi aduc aminte ca la fiecare sfarsit de an universitar, televiziunile asaltau caminele studentesti, unde absolventii se vaietau ca nimeni nu ii angajeaza fara experienta profesionala in CV. Intr-adevar, acum 10 ani, paleta de ONG-uri era mai restransa si mai nimeni nu avea incredere in educatia non-formala. Insa azi, lucrurile difera substantial.

  • Asociatiile studentesti capata din ce in ce mai multa credibilitate in fata angajatorilor, implicarea in acestea dovedindu-se una dintre cele mai bune metode de dezvoltare personala si profesionala;
  • Companiile sunt mai deschise si ofera internshipuri si shadowing days in principalele departamente din cadrul lor;
  • Retelele sociale cresc vizualitatea proiectelor organizate de ONG-uri;
  • Prin colaborarea cu marii companii, asociatiile non-profit organizeaza scoli de vara, training-uri, workshop-uri care, in mod cert, te vor inspira in alegerea carierei;

Mai simplu, poti face ce-ti place, poti invata ce vrei si cel mai important poti ajunge acolo unde ai visat. Curaj si inspiratie. Atat iti trebuie ca si student boboc.

Fie ca vei alege sa fii voluntar activ si dedicat intr-un asociatie studenteasca sau doar vei participa la proiectele organizate de ONG-uri, vei avea de castigat. Ce? Daca esti boboc, ramane sa ne spui peste cativa ani. Te asigur de pe acum ca vei avea mult de scris.:)

Pana atunci, student boboc sau doar student, deschide ochisorii larg, priveste in jur si alege. E atat de simplu.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu