Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On October - 30 - 2010

Pentru un voluntar, viata nu presupune a face foarte multe lucruri, ci a realiza lucrul cel mai important. De aceea atunci cand acesta alege sa se inscrie intr-un ONG sau intr-un anumit proiect trebuie sa se gandeasca bine inainte : “Care este scopul meu in acest proiect? Ce urmaresc?”. Fireste, motivele sunt destule pentru care fiecare alege sa se scrie intr-un ong sau intr-un proiect, insa ceea ce ramane esential este tocmai faptul ca atunci cand alegi sa te implici in ceva anume, fa-ti un scop din asta si implica-te cu adevarat! Si anume: Pune suflet in ceea ce faci! Daruieste ce ai tu mai bun din tine ! Si vei vedea ca rezultatele sunt sunt unele fructuoase, pline de miez dulce.

Voluntariatul este si o forma de exprimare a ideilor noastre prin proiecte, o descatusare a sufletului. Noi impartim alaturi de oameni idei in care credem cu adevarat si incercam sa ii convingem sa ne sprijine cu acea idee, insa… atat timp timp cat noi nu credem cu adevarat in ceea ce ne propunem nu putem avea pretentia ca ceilalti sa creada in noi. Asa ca fii liber, voluntarule! Exprima-te liber, daruieste si imparte cu ceilalti ideile, parerile, visele tale in care crezi cu adevarat! Si vei vedea si tu ca fiind sincer cu tine si ceilalti vor fi si te vor sustine in ceea ce ti-ai propus.

De aceea este foarte important, nu numai in voluntariat, cat si in viata, sa fii motivat pentru a face un anumit lucru. Fiind motivat, ai puterea chiar sa transformi aparentul “imposibil” in  posibil. Important este sa crezi in ceea vrei sa transmiti, sa exprimi ce crezi cu adevarat, nu pentru ca asa trebuie! Chiar zilele acestea am gasit un pasaj interesant intr-o carte de copii, legat tocmai de aceasta tema, de a face totul doar pentru ca iti spune cineva sa faci si nu pentru ca simti cu adevarat nevoia:

“- Cum de izbutesti sa cari atata greutate fara pic de ragaz? o intreba camila pe furnica.

-Uite ce e, camila draga, e cat se poate de simplu de inteles: muncind pentru mine insami, munca-mi mi se pare mai usoara, pe cand tie-ti pare o corvoada de nesuportat fiindca tu muncesti pentru stapan!”

Ai observat ca ONG-ul din care faci parte nu merge pe aceleasi principii cu ale tale? Ei bine, e timpul sa cauti altul! Sau de ce nu, cu mai multa indrazneala sa-ti creezi propriul proiect si chiar  propriul ONG? Esti liber sa faci ce-ti place, sa alegi ce-ti place, sa exprimi ce-ti place! Atunci… De ce nu profiti? Gandeste-te foarte bine la ceea ce vrei sa exprimi si exprima-te! Este timpul in care poti arata cine esti tu si numele care te reprezinta! Acel nume care va avea puterea sa strige pentru ca are puterea de a crea povesti extraordinare!

Ceea ce nu trebuie uitat insa, este faptul ca a fi sincer cu propria ta persoana este intr-adevar o reusita!

Eu una am ales sa fac ce-mi place si sunt motivata pentru ceea ce fac si ceea ce vreau sa transmit! Tu ce alegi? 🙂 Care este situatia ta?

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu