Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On October - 20 - 2010

1. Mens sano in corpore sano. Pe langa adoptarea unui regim sanatos de viata, asigura-ti 20 de minute de exercitii fizice, care vor fi generatoare de energie, sensibilitate, rabdare, flexibilitate si creativitate.

2. Stabileste o legatura emotionala cu colegii de scoala, serviciu, astfel incat sa puteti da frau sentimentelor. Vei observa ca astfel ei vor fi motivati sa munceasca mai mult si mai bine.Nu uitati sa stabiliti anumite limite emotionale ! Se poate crea si o atmosfera de lucru incarcata cu amintiri emotionale, care determina tulburari comportamentale.

3. Foloseste-ti intuitia ! Apeleaza la intuitie inainte de a semna un raport, de a cita o autoritate pentru a-ti sustine recomandarile, intrebandu-te ce simti in legatura cu pozitia pe care o adopti. Acest obicei ofera greutate opiniilor tale.

4. Fii generos atunci cand cineva isi sustine cu tarie opinia, care dupa cum se vede, inseamna mai mult pentru el decat pentru dumneavoastra, cedati cu eleganta; veti castiga, astfel, suportul si respectul colegilor.

5. Inlocuieste orice argument negativ cu unul pozitiv.

6. Sa nu fii retinut atunci simti ca ai ceva important de transmis ! Este posibil sa nu aduca vreo schimbare, insa spusa raspicat, va veti simti mai bine.Eeei ! Nu-mi spune mie ca nu ai mai intalnit senzatia aceea care da o stare negativa pentru simplul fapt ca nu te-ai exprimat. Exprima-te ! 🙂

7. Foloseste-ti capacitatile empatice. Datorita lor vei avea ocazia de a intelege intotdeauna ce vrea sa spuna interlocutorul.

8. Cere ajutorul celor din jurul tau ! Conformeaza-te cu ideea ca esti om, adica imperfect, ceea ce inseamna ca trebuie sa ceri ajutorul cand ai nevoie si  de asemenea sa-ti recunosti greselile.

De ce este necesar ca si voluntarii sa aplice aceste sfaturi? Deoarece acestia interactioneaza des cu oamenii, in special cu echipa si de aceea au nevoie sa stie cum sa faca doua lucruri bune deodata :  sa lucreze pentru indeplinirea scopului propriu-zis  si sa comunice eficient cu echipa.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. Adelia says:

    Super!

    Am ascultat ceva asemanator pe un CD de dezvoltare personala.

    Faceti o treaba excelenta!
    Tot inainte!

Posteaza un comentariu