Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Verdict: Lider! | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On September - 15 - 2010

In dulcele stil clasic al romanului de a pune carul inantea boilor, nici aceasta scriere nu va fi mai prejos.  Si cum se poate mai bine sa intelegi un lucru decat privindu-l in evolutie,  analizandu-i finalitatea si facand observatiile de rigoare?

Leader înseamnă să te dezvolti ca individ, iar subiectul acestei dezvoltari sa fie SINELE. Performanţa în leadership vine din performanţa dezvoltării personale şi  profesionale, in 3 mari sensuri de invatare: observarea, educatia si incercarea.  Un spirit de observatie agil este esential, asimilarea de cunostinte noi este primordiala, ambele cumuland cu alegerea unui moment optim pentru a actiona.Altfel, visele fara actiune devin ganduri inutile. De aceea scopul trebuie bine fixat, pentru a sti exact ce urmaresti si ce vrei sa obtii pana la final.

Dar aceasta putere vine din sufletul omului si daca mai intai nu stii sa te conduci pe tine, nu vei putea sa ii conduci nici best online casino pe ceilalti. Cand ai ajuns in pozitia de a influenta un grup de oameni ai dobandit libertatea de a-ti implini proiectele personale, cat si puterea de a te implica in proiectele celorlalti.

Intr-un grup, liderul este cel care are capacitatea de a alterna intre pozitii si sarcini si de a gestiona relatiile dintre membrii in asa fel incat rezultatul sa fie pe maura. Este ,,core-ul” acelui colectiv, singurul liant viabil intre abilitati individuale pe care le face sa functioneze intr-o sinergie perfecta pentru a duce la materializarea idealului fixat.

Totodata, un bun lider trebuie sa aiba o fina intuite, sa anticipeze schimbari, noi tendinte sau re-orientari. Trebuie sa tina cont de propria valoare si de convingerile sale, cat si de convingerile celor care il urmeaza si sa actioneze cu fermitate si siguranta.

Atat timp cat ai in vedere scopuri bine fixate si ramai sincer cu tine si cu nevoile tale, dezvoltarea ta personala ca lider va fi pe jumatate atinsa.

,Liderul slab este cel pe care subordonaţii îl dispreţuiesc,
Liderul bun este cel pe care echipa sa îl aclamă,
Marele lider este cel care împreună cu oamenii săi spune
“am reuşit împreună” – Lao Tzu


Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu