Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On January - 18 - 2014

Gala Premiilor Participării Publice (G3P) are loc și în acest an pentru a premia cetățenii, organizațiile sau autoritățile publie, care prin acțiunile lor au reușit să determine schimbarea în comunitatea pe care o reprezintă. Evenimentul demonstrează cu fiecare ediție că oamenii obișnuiți pot lua decizii importante și se pot exprimă pentru o țară democratică. Oamenii care urcă pe scenă dovedesc faptul că au o voce puternică în fața autorităților publice luându-și în serios drepturile civile.

46550_425621654153128_922798675_nLa gala din anul 2012, ProTV și Paula Herlo au primit premiul pentru îmbunătățirea legii adopției. Ovidiu Mihuț a fost laureat pentru că s-a opus construcției de hidrocentrale în Munții Făgăraș, tot anul trecut a fost premiat și Emil Şteţco pentru că a reușit s㠃mobilizeze comunitatea și sムdetemine  autoritățile să oprească  crerea unui crematoriu uman în cartierul  Mănăștur, din Cluj-Napoca. Printre acţiunile premiate,  se numără și cea pentru stoparea vânătului în deltă, responsabilă fiind în acest caz Asociația Salvați  Dunărea și Delta.

Pe scena G3P a fost prezent și tineretul. Tinerii au cerut legi mai bune pentru toți și au împiedicat darâmarea Fântânii de la Universitate, în București. Monumentul ilustrează forța invincibilă a muzicii, care eliberează energiile sonore din carcasa materială a instrumentului, cu prețul dezagregării materiei. Mai multe informaţii despre proiectele câştigătoare din anul 2012, puteţi citi în catalogul poveştilor premiate.

Modalităţi de înscriere în competiţie

Dacă doriți să intrați în competiție, trebuie să completați formularul până la data de 20 ianuarie 2014 și să îl trimiteți pe e-mail la adresă:  depozite@ce-re.ro. Formularul mai poate fi trimis pe fax la 031 10 50 756 sau prin  poștă la adresa: str. Petru Maior nr.9, sector 1, București, 011261.

Pentru a mai multe detalii despre competiţie, vă invităm să consultaţi link-urile alăturate:

De asemenea, pentru informații suplimentare, aveţi la dispoziţie următoarele date de contact:

  • E-mail: depozite@ce-re.ro, Website: http://www.ce-re.ro/
  • Telefon 031 1050 755,
  • Persoană de contact (Sînziana Dobre).

Impresii de la ediţiile precedente

“Gala Premiilor Participării Publice este despre picăturile chinezești. Picăturile chinezești sunt oamenii și organizațiile care nu se resemnează, sunt cei care luptă pentru drepturile lor, cei care schimbă legi strâmbe, cei care îi responsabilizează pe guvernanți.” – Oana Preda, Director Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe

“Până la urmă, omul sfinţeşte locul. Iar când mai mulţi oameni se pun laolaltă pentru a interveni pur şi simplu în propria lor soarta şi a semenilor lor, aceasta constituie acel ulei invizibil care face să mearga mai departe mecanismul adesea ruginit al societăţii.” – Vintilă Mihăilescu, antropolog, membru în juriul G3P 2012

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu