Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On February - 20 - 2013

afis targ 2013Mai sunt doar câteva zile până pe 23 februarie, atunci când va avea loc, la magazinul COCOR STORE din centrul Capitalei, primul eveniment din București dedicat Mărțisorului de anul acesta: TÂRGUL MICILOR MEȘTEȘUGARI ȘI ANTREPRENORI, Ediția a IV-a, organizat de Asociația CONIL.

 Sunt aşteptaţi toți cei care doresc să întâmpine primăvara și luna martie cu tradiționalele mărțișoare, dar și doresc să ofere felicitări deosebite, accesorii sau diverse obiecte decorative hand-made.

Acestea sunt realizate de copii din cadrul grădinițelor, școlilor și cluburilor educaționale bucureștene, care se vor transforma pentru o zi în mici intreprinzători – vor vinde diverse obiecte cu tematica Mărțișorului, meșterite chiar de ei.

Deoarece este un eveniment cu dublu scop – o parte din fondurile obținute au o destinație caritabilă către Centrul de performanță CONIL – vizitatorii târgului vor avea astfel ocazia să plece cu obiecte unicat, frumoase și ieftine, dar vor și contribui la o cauză nobilă.

TÂRGUL MICILOR MEȘTEȘUGARI ȘI ANTREPRENORI CONIL – ediţia a IV-a înseamnă pentru copii: distracție, afirmarea talentelor artistice, concurs cu premii pentru online casino cel mai frumos stand sau pentru cele mai multe vânzări, încurajarea  spiritului antreprenorial, dezvoltarea capacității de comunicare și de lucru în echipă, stabilirea de relații de prietenie.

Lucrările vor fi negociate și vândute chiar de către copii, părinților și publicului larg, iar încasările vor fi folosite astfel: un procent de 50% va reveni instituției participante, iar restul de 50% din suma va fi donat Asociației CONIL.

Astfel, copiii nu numai că se vor distra, dar vor avea ocazia să-și arate generozitatea: donația către Asociația CONIL va susține o parte din  activitățile din cadrul cursurilor gratuite de weekend în beneficiul copiiilor cu nevoi speciale și al celor din medii defavorizate.

Aici au loc, în fiecare weekend, cluburi gratuite pe cele mai diverse teme, dedicate copiilor între 5 şi 14 ani: muzică, arte plastice, street dance, dezvoltare personală, limbi străine, teatru, origami, matematică, astronomie ş.a.

O parte dintre participanţii la activităţi sunt fie cu posibilităţi materiale reduse, fie cu dizabilităţi sau deficienţe – misiunea declarată a Asociaţiei CONIL este de a sprijini în educaţie cât mai multe  categorii dezavantajate de copii.

Fondurile obţinute în urma evenimentelor organizate de asociaţie, aşa cum este şi târgul de mărţişoare, vor susţine achiziţionarea de diverse materiale didactice pentru activităţile din cadrul Centrului de Performanţă CONIL, proiect care a împlinit deja trei ani de la lansare şi un total de peste 500 de copii înscrişi la cursuri până în prezent.

Link util: asociatiaconil.wordpress.com.

 

                       

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu