Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Tabara Medieval Art 2012: distractie si istorie pentru copii | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On June - 14 - 2012

O vară plină de distracţii şi activităţi educative îi aşteaptă pe copiii care ajung  în această vacanţă la Cetatea Medievală Râşnov sau în centrul istoric din Sibiu  în Tabăra Medieval Art 2012.

Ajunsă deja la a VII-a ediţie, în organizarea Asociaţiei Circensium Historiae şi a Medieval Art Production, tabăra de arte şi meşteşuguri în stil medieval este produsă în acest an în parteneriat oficial cu Primăria Râşnov – Direcţia de Cultură şi Administraţia Cetăţii Râşnov, precum şi în colaborarea – devenită tradiţională în ultimii ani – cu Complexul Muzeal Astra din Sibiu.

În cadrul acestei colaborări public – ONG – privat, Tabăra Medieval Art 2012 de la Cetatea Râşnov oferă unui număr de zece copii, în fiecare din cele două serii din iulie şi august, acces complet gratuit la activităţile şi atelierele taberei. Copiii vor fi selectaţi din rândul elevilor râşnoveni, în special dintre aceia care s-au dovedit pasionaţi de istorie şi arte pe parcursul anului şcolar.

Jocuri interactive, cursuri de spadă, tir cu arcul, echitaţie, pictură, heraldică, un festival de teatru cu trupa taberei,  parade  în costume de epocă, totul cu şi pentru copiii cu vârste între 8 şi 14 ani, în plină istorie, tradiţie şi pitoresc transilvănean – iată ce promit organizatorii.

Pentru opt zile de tabără, în patru serii pe parcursul lunilor iulie şi august, chiar în cetatea şi în centrul istoric sibian, copiii vor deprinde tainele meşteşugurilor de altădată şi vor retrăi din plin farmecul timpurilor străvechi, în cadrul a cinci ateliere de arte medievale sau cu ocazia excursiilor organizate la castele, cetăţi şi fortificaţii din 2009/ 43605 / giochi /BNGSi ricorda che per la visualizzazione del file è necessario installare Acrobat Reader. Transilvania.

Ca atracţie specială, atelierele de tabără se vor încheia festiv cu un eveniment, atelierul – spectacol “Viaţa la Cetate”.

Festivalul de la Râşnov “Viaţa la Cetate” – personaje, costume, moment din viaţa şi trecutul istoric al cetăţii, clasificat dgfev online casino drept monument istoric clasa A – are ca partener oficial Primăria Râşnov, prin Direcţia de Cultură – Administraţia Cetăţii Râşnov.

Tot ca moment special al taberei, de data aceasta de la Sibiu, este programat în cadrul seriilor din august atelierul – spectacol “Comedia Dell’Arte Medievale Sibiu 2012”: teatru, muzică şi dans, paradă în costume, accesorii şi măşti de epocă, totul cu ”medievalii” taberei.

De altfel, pe parcursul seriilor de tabără, Sibiul – singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele,  oferă un atractiv calendar de evenimente culturale, la care vor lua parte şi copiii Taberei Medieval Art 2012: ”Carnavalul Regele Europei” (Muzeul Astra Sibiu, 12 – 18 august), ”Olimpiada Meşteşugurilor şi Tradiţiilor la Muzeul Astra din Sibiu” (22 – 27 august), Festivalul Cetăţi Transilvane (24-26 august).

Logistica taberei este asigurată integral de către producătorul Medieval Art Production şi include replici fidele ale costumelor de epocă medievală, arme, arcuri, scuturi, butaforie şi decoruri uşoare, totul menit să redea atmosfera şi farmecul unei epoci demult apuse, dar atât de îndrăgite de copii.

Oferta taberei este limitată, înscrierile sunt în plină desfaşurare, la categorii variate de  preţ,  cu reduceri şi bonusuri atractive, dar, mai ales cu educaţie şi distracţie de cea mai bună calitate!

Link-uri utile: tabara.medievalart.ro/

 

facebook.com/tabaradeistorie

 

Contact: PR@medievalart.ro

 

 

 


Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu