Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On April - 22 - 2012

ASLS (Asociația Studenților la Limbi Străine din Universitatea București) a luat naștere în 1999. De atunci și până acum, membrii au reușit să aducă ASLS cât mai aproape de studenți, de problemele și interesele acestora. Fără a se da în lături atunci când vine vorba de a-i ajuta pe ceilalți, ASLS a organizat evenimentul caritabil Smile, eveniment ce are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer de la secția de Oncologie a Spitalului Pediatric “Grigore Alexandrescu” din București. În rândurile ce urmează, vom încerca să spunem povestea acestei campanii umanitare în fața căreia spunem și noi, la fel ca mulți alții, JOS PĂLĂRIA.

Campania umanitară SMILE a luat naștere din dorința mare de a contribui cu ceva mai bun la viața unor copii care nu par a avea foarte multe. Cu ajutorul voluntarilor dedicați din ASLS, proiectul SMILE s-a organizat bilunar, ajungând acum la cea de-a XIV-a ediție.

Practic, de-al lungul vremii, campania SMILE s-a făcut văzută în fața studenților și oamenilor prin diverse evenimente, cum ar fi: seri de teatru, strangeri de donații pentru copii, petreceri caritabile, licitații sau alte evenimente.

Evenimentele au fost încununate de succes de fiecare dată, ASLS atrăgând de fiecare data tot mai mulți oameni care cred în cauza lor.

La cea de-a XIV-a ediție am participat și eu în calitate de redactor al blogunteer.ro, care la această ediție a fost partener al evenimentului.

În perioada 26 martie – 6 aprilie, a fost lansată o campanie de donare pentru copiii aflați la spitalul “Grigore Alexandrescu”. Prin această campanie au fost strânse jucării, articole vestimentare rechizite și alte obiecte menite să aducă un zâmbet pe fața unor copii nevinovați.

Mai mult, ediția aceasta a culminat cu petrecerea caritabilă, ce a avut loc pe data de 5 aprilie. Petrecerea a fost una tematică, black and white party, ținuta fiind obligatorie. Printre surprizele ptregătite de ASLS s-a numărat prezența unor figure publice cum ar fi Marian Vasilescu (Românii au Talent), Emil Rengle (Dansez pentru tine), Luiza Comsa (Dansez pentru tine).

Voia bună a fost la ea acasă iar muzica a fost pe gustul participanților.

Suntem bucuroși să sprijinim astfel de evenimente, care nu au ca scop doar strângerea de fonduri, ci și conștientizarea studenților de situația dificilă a copiilor din spitale.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu