Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On April - 19 - 2012

Centrul Vechi al Bucureștiului și-a amintit în data de 13 aprilie de importanța Învierii participând la un eveniment cutremurător realizat de Beneva, cu ajutorul voluntarilor și actorilor care au înfățișat în fața publicului cele 14 opriri ale Mântuitorului înainte de Răstignire.

Organizația Beneva a luat naștere pe 15 decembrie 2010. De atunci și până în prezent, această organizație s-a preocupat  de înfrumusețarea societății prin diverse evenimente culturale, educaționale sau prin numeroase proiecte umanitare.

Adunând la activ proiecte importante precum Home Mătăsari, Lecturi Urbane, BikeWalk, Tribul sau Pași către Viață,  organizația Beneva a reușit să aducă o schimbare în mersul societății noastre prin oferirea oamenilor de stări de reverie și note cultural-urbane.

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, Beneva nu a stat deoparte și a încercat să aducă în viața oamenilor un iz din perioada patimilor lui Iisus.

În goana pentru pregătirile mesei de Paște, oamenii tind să uite de fapt de ceea ce ar trebui să sărbătorim cu toții în această perioadă. În interiorul unui oraș care nu avea amintirea suferinței și nici bucuria reînvierii, Beneva a organizat Drumul Crucii. Astfel Iisus, purtându-și crucea, a putut fi zărit pe străzile Bucureștiului. Atmosfera specifică vremii, personajele Biblice prezente, suferința și chinurile suportate de Iisus, toate acestea au fost ilustrate spectatorilor prin intermediul spectacolului realizat de actori mari. Printre cei care au răspuns afirmativ inițiativei lui Dan Les a fost marea actriță, doamna Maia Morgenstern, care a jucat rolul Mariei.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, oamenii oprindu-se pentru un moment și aducându-și aminte de importanța acestei sărbători mari.

Mulțumirile pentru acest eveniment merg în primul rând la Dan Les, care a început acest proiect acum 7 ani, actorilor care au fost prezenți, voluntarilor implicați, dar și spectatorilor care au făcut ca acest eveniment să aibă un ecou și să își atingă țelul.

Ghidându-se simplu după acest moto, “Facem să fie bine“,  organizația Beneva a reușit încă o dată să sensibilizeze publicul și să aducă sărbătoarea Învierii în sufletele oamenilor.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu