Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On December - 26 - 2011

Arta nu este un lucru; este o cale “, spunea Elbert Hubbard. Arta a fost calea prin care am reuşit să promovăm cultura în rândul studenţilor, dar şi să strângem fonduri în perioada sărbătorilor pe care să le redirecţionăm apoi în scopuri caritabile.
Arta ne-a fost prietena şi nouă, celor de la Asociaţia Studenţilor la Facultatea de Matematică şi Informatică, în perioada 12-16 decembrie, în cadrul evenimentului caritabil Artă’n Dar.
Evenimentul Artă’n Dar s-a aflat anul acesta la a doua ediţie şi nu a făcut altceva decât să preia ideile începute anul trecut – arta oferă bucurie, sensibilizează şi reuşeşte să ajute persoanele aflate în dificultate – şi să le îmbrace într-o haină nouă, ce îşi lasă mai mult amprenta şi se bucură de un public mai numeros. Astfel, timp de 4 zile, ne-am unit forţele şi am încercat să aducem arta în faţa unui public, dar şi să subliniem înca o dată că prin artă devenim mai buni, mai nobili şi mai aproape de ceea ce se întamplă în jurul nostru.

Promovarea culturii în rândul studenţilor şi tinerilor participanţi a fost realizată prin cele 4 zile ale evenimentului, după cum urmează: Seara de Teatru şi Poezie, Seara de Muzică, Seara de Animaţie şi Seara documentarelor şi filmului românesc.
Astfel, pe scena evenimentului am reuşit să fim atinşi de simplitatea şi emoţia unor poezii rostite pe fundalul unui număr de balet, care vibra la fiecare emoţie; am făcut cunoştinţă cu actori promiţători şi plini de energie, dar şi cu actori experimentaţi care ne-au deschis ochii asupra ideii de teatru şi a necesităţii artei teatrale în viaţa noastră.
A doua zi a evenimentului a adus în vizor oameni cu dragoste pentru muzică, care în ciuda marilor emoţii de a se afla în faţa unui public numeros, au reuşit să ne transmită trăirile lor şi emoţia de a cânta. Am putut să admirăm tineri talentaţi pentru care muzica a devenit o formă de viaţă.
A treia seară a evenimentului ne-a prins într-o manieră mai destinsă, având astfel ocazia să urmărim animaţii oferite de Shorts Up. Ultima seară a evenimentului a fost dedicată filmului romanesc şi documentarelor, reuşind să aducem în lumina publicului un scurt metraj reuşit dar şi ce înseamna să faci un film. Seara şi evenimentul au fost încheiate cu vizionarea unui documentar.

Scopul acestui eveniment a îmbrăcat şi o formă caritabilă, dupa cum spuneam mai inainte, astfel că toate donaţiile oferite au fost direcţionate către cazuri sociale ale facultăţii.


Arta’n Dar şi-a atins şi anul acesta obiectivele  şi s-a bucurat de simpatia publicului. A fost minunat nu doar evenimentul în sine, ci şi partea din spate: de la oamenii pe care i-am contactat să ne ajute şi ne-au răspuns cu încântare până la felicitarile şi spirjinul oamenilor prezenţi şi la sumele impresionante pe care fiecare le-a oferit cauzei noastre. Am simţit că nu am fost singuri în acest proiect şi am reuşit să împărţim bucurie, primind la randul nostru de 10 ori mai multă bucurie şi căldură din partea oamenilor care ne-au fost alături  şi oamenilor pe care am reuşit să-i ajutăm.

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

Posteaza un comentariu