Pentru că se apropie tot mai mult deschiderea sezonului rece, nu întârzie să apară și acțiunile ce vizează sezonul de iarnă, în diferite județe ale țării.
În județul Buzău, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu pune în aplicare o Caravană, pe fondul implementării proiectului “Dezbatere VOLUNTMONT”. Campania se desfășoară în perioada 20-30 noiembrie 2011, sub acțiunea “Reuniuni ale tinerilor cu responsabili de politici de tineret”.
Caravana are ca scop principal informarea a cât mai mulți reprezentați locali despre importanța unei legături de progres reciproc, urmărind dezvoltarea economică a zonelor montane prin intermediul promovării voluntariatului ca sistem de formare și evoluție al tinerilor.
În cadrul fiecărui seminar vor participa reprezentați ai autorităților publice, tineri voluntari, membri ai ONG-urilor, cât și membri ai comunității, pentru a dezbate politici publice locale cu posibilități de satisfacere a nevoilor locale și condițiile în care se pot realiza acestea, prin intermediul activităților de voluntariat.
Data Zona montană
21.11.2011 Vrancea: Asociația pentru Parteneriat Comunitar din Focșani
23.11.2011 Sibiu: Asociația Amicii Munților din Sibiu
24.11.2011 Alba: Asociația Pro-Tineret din Alba Iulia
25.11.20111 Gorj: Asociația Drumeții Montane din Târgu Jiu
28.11.2011 Prahova: Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș din Ploiești
Metodologia de implementare presupune ca drumul din Caravană să fie realizat în 10 zile, 5 seminarii de o zi într-o locație și o zi pauză pentru drum și cazare. Pe lângă echipa de bază, care numără experți în activități de tineret și de educație non-formală și șoferul, Caravana va fi însoțită pentru o zi, la următoarea locație, de cel mai activ dintre voluntari, după care se va întoarce acasă.
Pentru mai multe detalii despre datele și zonele montane, gazdele Caravanei și, în același timp partenerii, accesați pagina http://www.tinact.ro/stiri/IDdet/136/t/caravana-dezbatere-voluntmont.
În spiritul activităţilor de iarnă, Asociația Ghizilor din Bucovina invită toți doritorii să participe la cursuri gratuite de inițiere „într-ale muntelui”: drumeție, alpinism, canyoning, speologie, rafting, supraviețuite, astronomie și fotografie.
Școala de munte va desfășura cursuri pe o perioadă de 6 luni, cu lecții teoretice și aplicații practice în munții Rarău, Ceahlău, Hășmaș, Rodnei, Piatra Craiului și alții.
La finalul școlii, cursanții urmează să susțină un examen practic și unul scris, iar celor admiși li se va elibera o diplomă de absolvire a școlii de munte AGB, care conferă mai multe drepturi cursanților.
Prioritățile acestor diplome, locații, poze de la școlile anterioare, oferte, contacte, dar și un forum unde puteți vedea impresiile celor care au participat deja la aceste cursuri, toate le puteți accesa pe pagina oficială: http://bucovinaguides.ro/cursuri/.
Așadar, dacă sunteți interesați să aduceți în vizorul autorităților publice o problemă socială actuală a sistemului de voluntariat și să căutați argumentele potrivite în susținerea acesteea, dar și idei care ar duce la rezolvarea lor, Caravana Voluntmont este deschisă pentru o masă rotundă.
Iar dacă ești un spirit energic și îți plac senzațiile tari, Școala de munte pusă la dispoziție de Asociația Ghizilor din Bucovina te așteaptă să vii și să aplici pentru cele mai dinamice și pline de adrenalină aventuri.
Nu ezita să te implici!
Un comentariu
[…] Prinde caravana Voluntmont! […]