Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On November - 2 - 2011

Tu faci voluntariat? Inregistrează-ţi orele dedicate activităţilor nonprofit şi ajută la evaluarea cantitativă a impactului voluntariatului  asupra economiei şi societăţii europene. Fiind anul european al voluntariatului, Alianţa AEV şi-a propus să pună baza unui sistem online care să însumeze orele voluntarilor europeni, ajutând astfel la sporirea numarului şi activităţilor acestora.

 

De ce AEV2011?

Un sondaj Eurobarometru din 2006 a arătat că doar 3 din 10 europeni se implică într-o asociaţie nonguvernamentală. Uniunea Europeană consideră că activităţile de voluntariat sunt o parte importantă a vieţii democratice din Europa, deoarece reflectă atât diversitatea, cât şi unitatea societăţii europene, dar nu numai.

Rolul asociaţiilor nonguvernamentale este acela de a completa lipsurile societăţii din care fac parte şi de a întări socializarea dintre cetăţeni. Probabil mulţi se întreabă ce au de câştigat prin voluntariat. Simplu.  Nu numai că nu există satisfacţie mai mare de a te simţi util, de a ajuta pe cineva, dar privind lucrurile în mod personal, prin acţiunile de voluntariat vei avea ocazia de a :

– face prieteni noi;

– învăţa să lucrezi în echipă;

– forma abilităţi de lider, vei dobândi o capacitate mai bună de a lua decizii;

– învaţa să apreciezi chiar şi lucrurile mărunte şi vei privi viaţa cu alţi ochi.

–  spori şansele de a intra la cele mai prestigioase universităţi din lume

 – un alt factor motivant, este ca  într-un CV, activităţile de voluntariat sunt considerate de mulţi angajatori ca experienţă profesională.

Cum funcţionează AEV2011?

Voluntarii pot intra pe site-ul Aliantei AEV http://www.eyv2011.eu , unde vor semna un angajament cum că se vor implica în diferite activităţi şi proiecte nonguvernamentale şi îşi vor inregistra orele dedicate acestora.

 

Vrei să schimbi ceva la lumea în care trăieşti ? Începe cu tine ! Fii voluntar !

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

Posteaza un comentariu