Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On October - 6 - 2011

 

Ziua Internaţională a Senectuţii se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 1 octombrie. Acest eveniment are în prim-plan o anumită categorie de vârstă şi anume-persoanele în etate, oameni trecuţi de prima tinereţe, pe care îi puteţi întâlni peste tot: bunici, vecinul cu baston de la etajul 1, bătrânica de la colţ căreia i se luminează faţa în momentul în care este salutată cu “Sărut mâna” sau profesoara de matematică care plănuieşte să viziteze Ins. Seychelles la cei 72 de ani ai săi.

Fundaţia Principesa Margareta a României s-a alăturat organizaţiei partenere “Les Petits Frères des Pauvres” din Franţa, în  seria de evenimente destinate persoanelor vârstnice. Scopul activităţilor s-a împărţit pe de o parte în derularea propriu-zisă a acţiunilor pentru bătrâni cât şi pentru a atrage atenţia asupra fenomenului îmbătrânirii în ceea ce le priveşte pe celelalte categorii de vârstă. Între 30 septembrie şi 3 octombrie, voluntarii fundaţiei au organizat momente artistice,  ieşiri în oraş şi au socializat cu peste 150 de seniori, beneficiari ai programului. La centrul Sf. Dimitrie şi Don Orione din cartierul Voluntari,   varstnicii au fost părtaşi la un program artistic, ce a inclus variaţii de teatru şi muzică. De asemenea, organizatorii au pregătit o seară la restaurant pentru cei care s-au putut deplasa, iar persoanele care sunt deservite la domiciliu au primit tichete sociale.

Voluntari pentru vârstnici

 

 

Acţiunea de faţă face parte din programul “Voluntari-ambasadori ai schimbării”, iar cei care îşi doresc să schimbe o zi anostă din viaţa cuiva cu una de bucurie, sunt încurajaţi să se alăture proiectului. Mai multe detalii, găsiţi la rubrica “Oportunităţile lunii”.

 

 

 

Cine este FPMR?

În prezent activă în România şi Anglia, Fundaţia Principesa Margareta a Romaniei este una din organizaţiile neguvernamentale de elită care contribuie la dezvoltarea societăţii civile din Romania. Fundaţia a fost înfiinţată în 1990 de către Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României cu sprijinul tatălui sau, Majestatea Sa Regele Mihai I.

FPMR dezvoltă şi susţine programe care:

  • îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale copiilor, tinerilor, familiilor şi vârstnicilor aflaţi în dificultate,
  • stimulează solidaritatea între generaţii şi creează o punte de comunicare între copii, tineri şi vârstnici,
  • contribuie la creşterea capacităţii instituţionale a organizaţiilor şi instituţiilor care lucrează cu copii şi vârstnici,
  • cultivă creativitatea şi talentul local.

Fundaţia urmăreşte de asemenea, să stimuleze voluntariatul şi să construiască un  spirit comunitar în spaţiile în care se implică.

 

 

Tudor Arghezi spunea că “Ţara noastră nu are ce face cu tineri îmbătrâniţi; ei îi trebuiesc bătrâni, mulţi bătrâni, însă tineri…” iar FPMR tocmai ce caută voluntari pentru vârstnici. Te implici?

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu