Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On September - 5 - 2011

 

 

Ziua de 24 septembrie 2011 este considerata Ziua Curateniei Nationale!

 

Daca anul trecut peste 200 000 de voluntari au participat la aceasta actiune, strangand peste 550 000 de saci cu deseuri, anul acesta organizatia isi propune sa depaseasca recordul si sa adune 500 000 voluntari dornici sa se implice direct in curatarea Romaniei. Daca sunteti interesati sa vedeti raportul oficial al actiunii din 2010 sau sa participati si voi, gasiti informatiile necesare pe aceasta pagina www.letsdoitromania.ro

Dar sa nu credeti ca o actiune de asa amploare a fost demarata fara ajutor din partea autoritatilor locale. Vorbim despre implicarea a 1289 organizatori, peste 350 de companii si peste 255 de ONG-uri, cu totii dispusi sa isi ofere timpul si resursele pentru a ne putea bucura de o Romanie mai curata.

Cu ce vine nou anul 2011 este un sistem de cartare al carui scop este de a gestiona mai bine informatiile de pe teren si de a calcula procentajul cartat din fiecare judet. Obiectivul final este Harta Deseurilor (care va ajuta la organizarea eficienta a voluntarilor in ziua curateniei).

Si, bineinteles, ajutorul unor parteneri de incredere:

  • Institutul Roman de Training si Ascendis (care se ocupa de training),
  • Asociatia Romana de Salubritate, Urban si Romprest (pe partea de logistica),
  • Friends (pentru advertising) si nu in ultimul rand
  • Parlamentul European, care si-a oferit sustinerea in mod oficial prin semnarea Declaratiei Nr. 3/2011 de catre 406 membri.

Mai jos puteti viziona cele doua spoturi TV proaspat realizate pentru editia de anul acesta de catre cei de la Friends Advertising impreuna cu regizorul Andrei Amarfoaie si Commitet.com:


Romani din toate cele 41 de judete s-au strans ca sa dea o mana de ajutor si sa scoata tara din mizerie. Dar nu este de ajuns! Cu totii trebuie sa ne implicam si sa devenim mici ecologisti, sa aratam lumii ca ne pasa de “patrimonial verde”. “Let’s do it, Romania!” ar trebui sa devina un stil de viata, nu doar o actiune anuala.

Autoritatile ar trebui sa puna piciorul in prag si sa faca in asa fel incat sa se pastreze curatenia. Iar asta ar putea fi posibila prin modificarea unor prevederi de lege prin care Ministerul Mediului sa poata sa amendeze pentru aparitia unor astfel de zone cu gunoaie, direct Primaria de care apartine acel teren. Deoarece Primaria este cea care trebuie sa aplice legea, sa-i caute pe cei ce arunca in locuri nepermise si sa-i traga la raspundere, e normal ca tot Primaria sa fie prima care raspunde daca acest lucru nu se intampla.

 

Nu te multumi cu putin, nu ignora mizeria si pe cei care o fac, nu intoarce capul cand treci pe langa gunoaie! Fii responsabil! Strange-ti mizeria si da-o afara din tara!

Pe 24 septembrie te asteptam la curatenie nationala! Romania esti tu!

Articole asemanatoare:

Categorii: Voluntariat

3 Comentarii

  1. IONESCU GEORGE says:

    NU POT SA MA INSCRIU DREPT VOLUNTAR .DE CE?

Posteaza un comentariu