Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On March - 2 - 2011

Cu un nume extrem de inspirat si cu o deviza ce te face sa vrei sa te implici, FSA (Family Services Association) vine cu un indemn si o incurajare „Move your world” printr-un proiect foarte interesant, dupa parerea mea, dedicat voluntarilor din Romania.

Move este numele unui proiect care vizeaza implicarea activa voluntarilor in problemele cu care societatea se lupta.

Pentru a intelege mai bine natura acestui proiect, propun sa facem cunostinta cu asociatia non-profit care a initiat proiectul, FSA, al carei scop principal este ajutorarea celor care au nevoie. Pentru ca formularea “celor care au nevoie” este destul de generala, FSA se ocupa, cu alte cuvinte, de proiecte sociale, umanitare, aducandu-si astfel contributia la idealul mondial si anume: o lume mai buna in care sa traim. Pe langa aceste actiuni, FSA ofera sfaturi si consiliere, ajutor emotional pentru cei care se confrunta cu probleme sociale uzuale. FSA colaboreaza cu voluntarii din aceasta asociatie in vederea gasirii unor solutii optime insa, pentru o mai buna acoperire a nevoilor tuturor oamenilor (studenti, oameni din lucreaza in domeniul corporate), lucreaza cot la cot cu alte asociatii care sustin ideile acestora.

Revenind la subiectul de la care am pornit, nu-i de mirare, cu asemenea dorinte, ca FSA a demarat proiectul Move. Move doreste sa ajute tinerii din domeniul voluntariatului printr-un training de dezvolatare a capacitatilor, urmarindu-se aici trasarea unor directii clare in ceea ce priveste spiritual civic si atitudinea pe care trebuie sa o aiba niste voluntari. Practic, se doreste ca viitorii lideri ai tarii noastre sa fie constienti de faptul ca exista un potential in tara noastra care se poate implica activ in proiecte pentru societate si imbunatatirea calitatii vietii.
Trainingul ofera posibilitatea de a invata tactici si de a scoate la iveala mecanisme prin stabilirea unui drum acelor persoane care doresc a se implica.

De-a lungul celor 6 sesiuni (asa cum este structurat), cursul ofera oportunitati de motivare, de lucru in echipa, de dezvolatarea empatiei, de strategii de atingere a obiectivelor propuse si de leadership. Pe langa resursele teoretice, se ofera evident si situatii practice in care participantii pot sa isi dezvolte intr-o mainera cat mai practica aceste calitati.

Daca acest proiect va face cu ochiul, atunci nu ezitati sa gasiti mai multe informatii pe pagina lor.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu