Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On January - 2 - 2011

Cu siguranta 2011 ne gaseste placut rotunjori, fapt datorat in parte vacantei/concediului (pentru cine a avut) si in parte cazonacilor si sarmalutelor care-au tronat pe masa de Craciun. In asa stare placuta de moleseala, cu greu se poate omul apuca de lucruri serioase ca reinceperea muncii sau invatatul pentru examene. Iar sa mai si voluntaresti..sa mai faca si altii, caci noi am tot facut in 2010.

Dar nu-i asa.. Pentru ca 2011 este an aniversar, ce merita serbat corespunzator. Se implinesc 10 ani de cand s-a petrecut 2001 de la noi, an care a fost delegat ca fiind Anul International al Voluntariatului. Iar ca un frate mai mic, mai tanar si mai aventurier, 2011 a fost declarat inca de acum doi ani Anul European al Voluntariatului.

Scopul e simplu: promovarea activitatilor de voluntariat. In 2001 s-a observat ca la nivel mondial guvernele si institutiile statului au sprijinit organizatiile non-profit, creand astfel un boost pe piata ONG-istica mai zdravan si mai frumos ca cel de pe piata imobiliara de dinainte de criza. In virtutea acestei frumoase cresteri, nici nu e de mirare ca asteptarile de la anul ce vine sunt marisoare.

Dar cum sa faci sa treci de la piftii, fursecuri si sampanie la proiecte si linii de finantare? Nimic mai simplu:

– In primul rand fa miscare! Dupa o saptamana de trandavie la umbra bradului impodobit, nimic nu te ajuta mai mult sa reintri in stare completa de functionare ca sportul. O plimbare pe bicicleta, daca nu esti prea friguros de felul tau, un work-out de tae bo (YouTube e doldora de ele) sau doua-trei seri de dans ar trebui sa rezolve problema si sa te aduca intr-o stare proactiva in no time. 🙂 Ca bonus, primesti si un sac-doua de endorfine produse de propriul tau organism.

– Apoi, cand simti ca esti pregatit de actiune, organizeaza-te! Gandeste-te ce iti doresti sa realizezi in anul care vine si noteaza tot ce-ti trece prin minte. Cand le ai pe toate pe foaie analizeaza care dintre ele sunt fezabile si care nu, pentru care dintre ele dispui de resurse si pentru care trebuie sa mai lucrezi, care sunt importante si cat de mult iti doresti sa se realizeze. La sfarsit aseaza-le frumos pe-o fituica pe care o poti analiza la inceputul lui 2012 pentru a vedea care planuri au fost duse la indeplinire si care nu si, mai ales, din ce motive. E propria ta analiza SWOT. Poti sa o numesti cum vrei: New Year’s Resolutions, To do list, sau cum iti mai vine tie sa-i zici. Cert e ca e de un real ajutor.

– Ca sa duci la indeplinire cat mai multe proiecte din planificarea pe 2011, ai grija sa fii mereu informat. Aboneaza-te la diverse newsletter-e pe mail (sunt eficiente si gratuite), da-le cate un Bookmark site-urilor folositoare pentru a-ti fi mai usor sa le accesezi, inregistreaza-te pe diverse forumuri pe care le consideri tu utile pentru a-ti duce la indeplinire planurile.

Acum ca stiti ce aveti de facut pentru a intampina asa un an plin precum se preconizeaza a fi 2011, noi va dorim sa fiti calzi la suflet la fel ca niste cozonaci, bubbly precum sampania desfacuta de Anul Nou si veseli ca sorcovele care va trezesc la inceputul fiecarui an. Ca un mar, ca un par, ca un fir de trandafir; tare ca piatra, iute ca sageata..

Aho, aho, mai voluntari

Din cei mici si din cei mari

Anul nou ce va veni

E al nostru, mai copii!

Ia sunati din zurgalai

Sa se-auda pan’ la noi

Cum urmeaza sa-l primiti,

Ce proiecte pregatiti!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu