Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On September - 27 - 2010

 

1. Stim despre tine ca esti membra VIP Romania. Ce faci mai exact in cadrul acestei organizatii?

Sunt de 3 ani membru al organizatiei Voluntari pentru Idei si Proiecte si al clubului de tineri antreprenori Business Club. In primul an, o data cu inceperea facultatii, am intrat in organizatie si am facut parte din echipa de organizare a proiectului Investment School (prima scoala de investitii pentru studenti din Romania). Anul trecut am fost project managerul acestui proiect, iar acum pregatesc un altul, pentru membrii clubului, despre antreprenoriat si oportunitati de afaceri. Mai multe detalii vor aparea peste cateva saptamani.

Totodata, prin intermediul Vipului am participant in acesti aproape 3 ani la multe sedinte, traininguri, conferinte, diferite evenimente si am intrat in contact cu multi tineri si oameni de afaceri.

2. Ce inseamna, mai exact, Investment School?

Investment School se adreseaza studentilor si masteranzilor pasionati de piata de capital. Cea de-a IX-a editie a proiectul, pe care am avut sansa sa o organizez, a constat in 2 saptamani de seminarii si 2 luni de tranzactionare pe o platforma virtuala, in urma carora au fost premiate cele mai bune 3 randamente. Astfel, cei 25 de studenti au intrat in contact cu unii dintre cei mai importanti investitori si brokeri din Romania. Pentru ei este o oportunitate fantastica de a vedea daca chiar sunt pasionati de bursa sau daca se simt pregatiti sa lucreze in acest domeniu.

Foarte multi dintre cei care luceraza ca traderi, spre exemplu, prin Investment School si-au inceput activitatea. Anul acesta, alti cativa dintre participanti au fost angajati de partenerii si sponsorii proiectului.

3. Cu siguranta toata lumea are de castigat in urma participarii la un astfel de proiect. Dar cel care il implementeaza cu ce ramane?

Pentru mine, Investment School a insemnat o provocare imensa de a trece peste toate barierele, atat ale proiectului cat si ale mele. Am pus mult suflet si multa munca in tot ceea ce am facut pentru proiect, pentru participantii exceptionali. M-am dezvoltat atat profesional cat si personal, si m-am pregatit pentru o noua etapa: un proiect si un business la care am inceput deja sa lucrez.

Dupa responsabilitatea pe care am avut-o ca project manager, simt ca sunt mult mai hotarata decat eram inainte, ca am cerinte si asteptari mult mai mari, atat de la mine cat si de la ceilalti, ca pot sa fac orice imi propun.

4. Cum ai ajuns la VIP?

Din timpul liceului stiam cam cum vreau sa-mi fac viata si mai stiam ca nu vreau sa fiu ca toti ceilalti liceeni sau studenti, dar totul depindea de ce decizii urma sa iau cand ajungeam in Bucuresti. Dupa admiterea la facultate m-am inscris si am participat la mai multe proiecte organizate de diferite ong-uri, unde am intalnit oameni care erau membri VIP sau care imi recomandau sa aplic la VIP. Dupa ce am participant la interviul de recrutare, am fost selectata, iar acum pot sa zic ne-am ales reciproc. 🙂

5. Inainte de Voluntari pentru Idei si Proiecte ai mai activat si in cadrul vreunui alt ONG?

Da, inainte de VIP am avut multe activitati, ma implicam in tot ce se poate. Printre altele, am jucat intr-o piesa de de teatru, am participat la un concurs de fotografie. Pur si simplu imi era “sete” sa descopar oameni cu pasiuni si aspiratii la fel de mari ca si ale mele. Imi doream sa invat mai mult decat imi oferea scoala asa ca am inceput sa urmaresc toate afisele ce apareau prin liceu.

Asa am fost acceptata ca voluntar in Eudivers Tulcea, organizatie despre care pot sa zic ca a fost piatra de temelie a dezvoltarii mele, un episod minunat in viata mea. Acolo am cunoscut primii oameni care mi-au confirmat ca poti face tot ceea ce iti doresti si care m-au format. In EUdivers mi-am implementat primele mele idei, organizand 2 proiecte. In plus, am participat la celelalte proiecte alaturi de colegii mei, iar restul e istorie… 🙂

6. Muncesti, mergi la facultate, implementezi proiecte.. Mai e timp si pentru viata personala?

Pentru mine, toate aceste activitati fac parte din viata mea personala. Prin toate aceste activitati sunt eu, asa mi-am gasit cei mai buni prieteni, oameni cu care invat, dar cu care ma si distrez. Nu-mi pot imagina cum ar fi fost anii de facultate fara ei, fara sedintele  interminabile sau fara petrecerile si nebuniile noastre. Imi place tot ceea ce fac in fiecare zi, la mine nicio zi nu se aseamana cu cea precedenta.

7. Care crezi ca sunt cele mai mari avantaje oferite de munca de voluntar?

Privesc activitatea de voluntariat ca o completare a celor 7 ani de acasa. Consider ca prin acest gen de activitati iti dai seama ce talente ai, ce iti doresti sa faci si cum vrei sa fii in viata. Din experienta spun ca devii mult mai indraznet si mai muncitor, intalnesti pe acest drum oameni deosebiti cu care lucrezi si de la care inveti, dar toate aceste avantaje depind de fiecare tanar si de cat de mult se implica in ceea ce face.

Prin voluntariat obtii o implinire ce nu poate fi descrisa in cuvinte, care este dincolo de orice recompensa materiala.

Pentru mine, a fi voluntar nu este o munca, ci un joc pentru oameni isteti. Oameni ce viseaza frumos si mare, si care au curajul sa indrazneasca sa isi implementeze ideile.

Articole asemanatoare:

Categorii: Interviuri

3 Comentarii

  1. cristina says:

    foarte frumos

  2. Ano Nim says:

    Bravo, Claudia. 🙂

  3. Pasiune cat mai multa si putere de decizie = armonizarea ritmului in care traiesti viata. La cat mai multe impliniri, Claudia!

Posteaza un comentariu