Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
voluntariat

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On February - 27 - 2018
sursa: MagiCAMP

sursa: MagiCAMP

Târgul este și sus   așa mă întâmpină un afiș scris de mână, care mă duce cu gândul imediat la scrisul unui elev de școală primară. E pe material textil, scris cu acuarelă albastră imitând cerneala.

Sub fulgi mari în formă de stea, cum nu am mai văzut decât în poze, în curtea Muzeului Țăranului Român, stau meșterii și artiștii în spatele măsuțelor pline cu mici obiecte de artă, legate cu șnurul alb și roșu. În urechi îmi răsună Târgul este și sus, așa că intru în clădire, urc treptele și constat cu bucurie că sus sunt obiecte realizate de asociații umanitare.

Cu ce ne așteaptă Muzeul Țăranului Român în inima Bucureștiului, pană pe 1 Martie inclusiv?

sursa: MagiCAMP

Cu 241 de creatori, artiști și meșteri, nouă asociații umanitare care ne așteaptă cu mărțișoare realizate manual. Asociațiile prezente sunt: Asociația Firul Întors, Asociația Sindrom Down Bucuresti, Asociația Caritas, Asociația Hoffnung Romania, Asociaţia M.A.M.E., AUTISM ROMANIA, Fundația Hospice – Casa Speranţei, MagiCAMP, Worldvision.

Cu reprezentanții a două dintre acestea am stat de vorbă pentru a afla mai multe detalii despre cine a realizat obiectele, unde merg banii strânși și ce alte proiecte mai au.

Prima dintre acestea este asociația Firul Întors, de la care am aflat că mărțișoarele sunt realizate de membri ai asociației, din pânză, lână, ghindă, sfoară, pastă ceramică, panglici cu motive tradiționale, toate realizate manual, folosind tehnici precum coasere, țesere și modelare de lut. Un detaliu care mi-a atras atenția este că pe fiecare etichetă se află numele celui care a realizat mărțișorul.

Povestiți-mi, vă rog, despre asociația Firul Întors. Când s-a format, cu ce se ocupă, care este misiunea acesteia?

Asociația noastră are ca principal scop educația etnografică a copiilor și tinerilor , sprijinirea meșterilor și a celor care realizează obiecte hand – made. Organizăm în școli și grădinițe ateliere – șezători cu subiect etnografic, în care participanții învață despre patrimoniul material și imaterial, realizând totodată obiecte reprezentative.

Cât privește sprijinirea meșterilor și a artiștilor care realizează obiecte hand-made, organizăm târguri tematice (de Sfânta Maria, Buna Vestire) în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov (anul acesta sperăm că și cu Muzeul de etnografie). În cadrul acestor târguri desfășurăm ateliere gratuite demonstrative sub îndrumarea meșterilor și a artiștilor participanți la târg. Asociația noastră funcționează din 2015.”

sursa: Firul Întors

sursa: Firul Întors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce ar trebui să știe cel care cumpără mărțișoare de la Firul Întors? Unde merg fondurile obținute din vânzarea mărțișoarelor?

sursa: Firul Întins

Mărțișoarele noastre sunt inspirate din meșteșugurile de altădată: fuior cu lână și prâsnel frumos ornat cu simbol tradițional; ie în miniatură, din pânză de bumbac, ornată cu panglică cu motive tradiționale; ghinda din lână împâslită; ghinda naturală pictată cu motive tradiționale; căluți năzdravăni, fluturi, flori (din pastă ceramică);

Fondurile obținute din vânzarea acestor mărțișoare vor susține prezența noastră în cât mai multe școli și grădinițe, centre de plasament, vor contribui la creșterea calității bazei materiale, utilizate în cadrul programelor pe care le derulăm.

Unde mai putem găsi asociația Firul Întors în această primăvară?

Suntem în școli, grădinițe (”Săptămâna altfel”, programe Erasmus). Suntem în tratative cu Primăria municipiului Brașov pentru un târg în Piața Sfatului.

Cei care doresc să sprijine Firul Întors, îi găsesc la telefon 0722 833 660 și pe pagina de Facebook. Nu au sediu permanent întrucât nu își permit chiria și sunt în căutare de voluntar pentru a realiza site-ul asociației.

 

Mergând mai departe am dat de MagiCAMP, asociația sub umbrela căreia se defășoară toate proiectele MagicHOME, MagicBOX, MagiCALL, MagicTICKET.

MagiCAMP a venit la Târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român cu o mulțime de mărțișoare minunate, colorate și creative, realizate din fetru, nasturi mai mici și mai mari, fimo, etamină, ațe.

sursa: MagiCAMP

Spuneți-mi, vă rog, de cine sunt realizate mărțișoarele?

Echipa de mâini dibace care au făcut minunatele mărțișoare este alcătuită din Iza Mariș, Raluca Alexandru, Cătălina și Otilia Asimov, Cristina Petrescu, Gilda Ștefan și este coordonată de artista Andreea Brînzoiu – oameni care și-au luat din timpul pentru ei, după zile de muncă. Oameni care ar fi putut sa meargă acasă și sa își vadă de ale lor, dar au ales sa își doneze timpul și abilitățile.
Fiecare mărțișor este făcut cu grijă și cu dragoste, pentru că au un scop în care credem toți. Sunt creative, sunt frumoase, sigur cei care sunt în căutare de mărțișoare găsesc ceva pe gustul lor, pentru cei dragi.

Ce ar trebui să știe cel care cumpără mărțișoare de la MagiCAMP? Unde merg fondurile strânse la acest târg?

Toți banii merg către proiectele MagiCAMP, dedicate copiilor diagnosticați cu cancer și leucemie și familiilor lor, atât de greu încercate. Fie ca sunt taberele de vară din 2018, la care am început deja lucrul, fie ca sunt proiecte sociale sau prin care susținem copiii talentați, fiecare ban primit în urma vânzării unui mărțișor este folosi în beneficiul lor. Copiii sunt întotdeauna în centrul fiecărei acțiuni întreprinse de MagiCAMP!
Oricine ne poate întreba oricând ce am făcut cu banii, cum i-am cheltuit, iar noi suntem mai mult decât bucuroși sa povestim sau sa arătam faptele concrete.

Unde vă mai găsim primăvara aceasta?

Uite, spre exemplu la târgurile dedicate campaniei pentru strângerea de formulare 230, care permit direcționarea către o cauza sociala a 2% din impozitul pe venit. Iar dacă cineva știe pe cineva dintr-o companie care organizează astfel de eveniment,e îl rugam sa ne dea de știre la contact@magicamp.ro. Este o sursa de venit esențială pentru orice ONG. Ca să vă dați seama, cu un singur formular 230, MagiCAMP a putut asigura, spre exemplu, masa unui copil pentru o zi de tabără, sa asigure o parte din materialele necesare unui atelier în tabere sau să poată organiza transportul în și din tabere al copiilor. Toate aspecte esențiale în economia taberelor de vară. Altfel, lucrăm să facem cât mai sustenabile proiectele MagiCAMP, suntem în plin șantier pentru amenajarea MagicHOME, refugiul părinților ai căror copii sunt diagnosticați cu cancer. Ah, și pregătim un eveniment care ne umple inimile de bucurie de pe acum! O sa vedeți!

Acestea fiind spuse, dacă sunteți în căutare de mărțișoare, sau dacă nu erați și v-am stârnit interesul, mergeți la Muzeul Țăranului Român și nu ratați expoziția de la etaj.

Pentru mai multe detalii despre târg urmăriți și site-ul www.muzeultaranuluiroman.ro.

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu