Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On December - 8 - 2016

Se apropie cu pași repezi Crăciunul, prilej de bucurie, fapte bune și puțină magie!

Orașe în straie de sărbătoare, cu luminițe și decorații strălucitoare, freamătul oamenilor în goana după cadouri și surprize pentru cei dragi, cugetări asupra anului care se va încheia în curând și noi planuri, visuri și speranțe pentru anul următor. Ce perioadă de poveste!

Luna cadourilor este și o perioadă a generozității, cu nenumărate campanii caritabile.

Dacă doriți să aduceți o mică bucurie, un zâmbet, o alinare, chiar și materială celor pentru care Crăciunul înseamnă mai mult conștientizarea lipsurilor, vă puteți implica în una din următoarele campanii și evenimente prezentate mai jos:

Donații de haine pentru copii și adulți din Ferentari
Perioada de colectare: până pe 9 decembrie, în intervalul orar 10:00 – 18:00
Locație: București

ferentariClubul de Educație Alternativă și Clubul Mamelor face apel la donații în haine pentru copiii și adulții din Ferentari, pentru a-și desfășura activitățile cotidiene în condițiile meteorologice specifice anotimpului de iarnă.

Despre condițiile în care se realizează donațiile puteți găsi aici: https://www.facebook.com/events/1300293660012330/

Zâmbetul din cutie
Perioada de colectare: până pe 10 decembrie
Locații: Ilfov, București, Vaslui, Tulcea, Teleorman, Giurgiu, Bacău, Dâmbovița, Botoșani, Prahova Dolj, Mehedinți, Constanța, Argeș, Iași

Inițiată pentru prima oară în 2012, campania ,,Zâmbetul din cutie” se desfășoară la nivel național, fiind organizată de Asociația Șansa Ta, împreună cu 70 de școli și grădinițe din București și Ilfov.

Astfel, 9.000 de copii ce provin din orfelinate sau medii defavorizate vor primi cadouri împachetate în cutii de pantofi.

În cadrul campaniei, a avut loc un concert caritabil la Muzeul Național al Țăranului Român la care au fost prezenți mai mulți copii de la centre de plasament din București și din familii modeste din județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, București.

Dacă doriți să le fiți alături, puteți afla informații suplimentare, accesând: http://asociatiasansata.ro/en/project/proiecte-2015/proiect-qzambetul-din-cutieq-2015.html

Dăruim și Ajungem MARI, ediția a III-a – Târg Caritabil de Iarnă
Data de desfășurare: 11 decembrie
Locație: București

Un an de educație prin joc, consiliere și îndrumare prin programul educațional Ajungem MARI.

Food bloggeri și creatori 15219657_765927343563050_5554630524940370695_nde produse hand-made vor veni cu surprize culinare, decorațiuni și produse hand made. Banii strânși vor asigura participarea copilașilor nevoiași la cursuri interactive de matematică, engleză, muzică, teatru sau arte plastice.

Totodată, se pot aduce și donații precum jocuri și jucării educative, hărți și enciclopedii, dar într-o stare bună.

Programul educațional Ajungem MARI își are începuturile prin 2014, în doar 2 ani reușind să mobilizeze peste 1000 de voluntari și să ajute 2000 de copii din toate colțurile țării.

Mai multe informații, puteți afla, accesând: https://www.facebook.com/events/561395260722012/

Hrănește un zâmbet 2016hraneste-un-zambet-2016
Perioada de colectare: 16 noiembrie – 14 decembrie
Locații: Mediaș, județul Sibiu

Ajuns la cea de-a 14-a ediţie, ,,Hrănește un zâmbet” este un eveniment organizat de Consiliul Local al Tinerilor din Mediaş pentru cei mai harnici elevi la învățătură, cu o situație financiară mai puțin favorabilă.

Astfel, în supermarketurile Billa (din zona pieței și zona Vitro), Penny Market și Konsta Splendid (din zona Gura Câmpului și Vitro) au fost amenajate puncte speciale pentru colectarea alimentelor neperisabile și a produselor de igienă corporală.

În cazul în care sunteți din localitate și sunteți dornici de a face o faptă bună, click aici pentru informații: http://www.mirceahodarnau.ro/hraneste-un-zambet-editia-2016/

Dăruiește o jucărie de pluș copiilor bolnavi! și Magic Christmas
Perioada de colectare: până pe 14 decembrie
Locație: București

copil-bolnavior

Sunt două acțiuni derulate de Comunitatea Caravana Zâmbetelor pentru copiii aflați în suferință, în ultimii doi ani reușind să ajungă la peste 400 de copii.

,,Dăruiește o jucărie de pluș copiilor bolnavi!” face apel la donarea unor jucării de pluș, într-o stare foarte bună, pentru copiii de la Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Fundeni, Secția de Oncologie și Centrul de Plasament din Periș.

,,Magic Christmas” presupune vizitarea copiilor grav bolnavi în spitale pentru a le aduce zâmbete, veselie și spiritul Crăciunului, cu colinde și cadouri.

Dacă doriți să vă alăturați acestor acțiuni umanitare, puteți afla mai multe despre condițiile donării,  aici: https://www.facebook.com/events/672554919580814/ și aici: https://www.facebook.com/events/659635927551380/

Start ShoeBox 2016
Perioada de colectare cutii: 1 – 15 decembrie
Perioada de distribuire către copii: 16 – 24 decembrie
Locații: în toată țara

visual_shoebox2016-628x434

O campanie caritabilă deja cu tradiție, începută în anul 2007, la inițiativa unei familii care în pragul sărbătorilor de iarnă a făcut apel la oamenii dornici să ofere o bucurie copiilor sărmani.
Conceptul campaniei constă în dăruirea unor cadouri (dulciuri, jucării, articole de îmbrăcăminte, etc.) care să încapă într-o cutie de pantofi. În urma experiențelor anterioare, din 2015, se primesc doar cutiile care conțin lucruri noi.

Dacă sunteți interesați pentru a afla mai multe detalii despre Shoe Box și locațiile de colectare, click aici: www.shoebox.ro

Moșul vine PENTRU TINE!
Perioada de colectare: 21 noiembrie – 16 decembrie
Locații: Ploiești, Câmpina

afis-pentru-tine

„Moșul vine PENTRU TINE!“ este o campanie organizată de grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ care își propune să aducă puțin din magia Crăciunului pentru familiile fără posibilități, oamenii care se află în situații sociale deosebite, copiii orfani și bătrâni. Cititorii din Prahova pot dona haine, jucării, rechizite, produse de igienă și îngrijire corporală, hrană neperisabilă, dulciuri.

Pentru cei care vor să se implice, pot găsi mai multe detalii aici: http://promovamprahova.ro/campanie-umanitara-de-craciun-mosul-vine-pentru-tine/

Să dăruim bucurie şi lumină pentru un Crăciun Fericit!
Perioada de colectare: zilnic, până pe 17 decembrie, între orele 10:00 – 16:00
Locație: Cluj-Napoca

O campanie desfășurată de Asociaţia Misionarii Lui Padre Pio cu 6 acțiuni umanitare: vizite la centre de plasament pentru copii orfani și familii; un târg de Crăciun cu produse de sezon; întâlniri cu localnici din satele din județul Cluj-Napoca și oferirea unor pachete cu alimente și haine; organizarea unei seri de colinde tradiționale pentru cei de la de la Centrele de Găzduire Temporară din Cluj-Napoca și Centrul Social de Urgenţă; găsirea unor ajutoare ale Moșului pentru familiile pe care asociația le are în grijă în vederea asigurării celor necesare pentru masa de sărbători.

Ultima acțiune constă în oferirea unei mese tradiționale, în a doua și a treia zi de Crăciun, persoanelor aflate în grija Centrului de Găzduire Temporară şi Centrului Social de Urgenţă.

Cei care își doresc să contribuie la această inițiativă, pot afla detalii la: http://misionariiluipadrepio.ro/stiri-evenimente/sa-daruim-bucurie-si-lumina-pentru-un-craciun-fericit

Articole asemanatoare: