Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On January - 26 - 2016

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, iar impactul unui simplu gest de bunătate nu trebuie subestimat.

Responsabilitatea Socială Personală
defineşte tot ceea ce putem face pentru ceilalţi, fiind conştienţi de consecinţele acţiunilor noastre şi de modul în care acestea îi afectează pe cei din jur.

Le putem oferi celorlalţi ceea ce ne dorim, la rândul nostru, să primim. Bunătatea se regăseşte în gesturi simple, este adesea contagioasă şi generează alte reacţii pozitive.

Idea articolului a pornit de la o campanie inedită desfăşurată în Bulgaria:

haine-31. “Copaci îmbrăcaţi cu haine“.

Din dorinţa de a-i ajuta pe oamenii străzii să facă faţă gerului din timpul iernii, organizaţia HiddenCash Sofia a îmbrăcat câţiva copaci cu haine groase. Exemplul a fost urmat şi de alţi locuitori din capitala Bulgariei, oamenii nevoiaşi găsind haine însoţite de astfel de mesaje: “Nu sunt pierdută! Dacă ţi-e frig şi vrei să te încălzeşti, atunci acceptă acest gest din partea noastră”.

Ulterior, tineri din Timişoara au preluat idea şi au adus de acasă geci, pulovere sau fulare pentru nevoiaşii din oraş. Iniţiativei lor li s-au alăturat şi alţi timişoreni, în urma unui apel pe reţelele de socializare.

2. “Cafea în aşteptare”

suspended-coffeeConceptul este la îndemâna oricui: plăteşti o cafea, o limonadă sau un suc, menţionezi că produsul tău se află în aşteptare şi faci, astfel, o bucurie unui client nevoiaş care o poate consuma gratuit.

Iniţiativa socială, pornită în Napoli -Italia, a devenit populară în toată Europa, iar de câţiva ani, cafenele din Bucureşti, Braşov sau Cluj o implementează cu succes.

3. “Shoebox – cadoul din cutia de pantofi”

Iniţiativa a fost lansată, în 2007, chiar în România, fiind acum preluată şi în Republica Moldova sau Bahrain.

10515271_563286230438403_8677243827908947273_oDe 8 ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, zeci de mii de cutii de pantofi, pline de cadouri, sunt transmise către copiii nevoiaşi. În 2014, peste 40000 cutii au fost transmise de români din 8 ţări.

Mesajul campaniei este cât se poate de simplu: ShoeBox NU este Moș Crăciun, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

4. “Donează sânge – salvează o viaţă”

pic-1Donarea individuală de sânge reprezintă poate, cel mai bun exemplu, de gesturi simple care au un impact efectiv şi imediat asupra unei vieţi omeneşti.

În doar 10 minute, cei 450 de ml de sânge donaţi pot salva 3 vieţi! (asociaţiareact.ro).

Una dintre campaniile naţionale de profil este derulată de Societatea Studenţilor în Medicină care colectează, în fiecare toamnă şi primăvară, 500 de unităţi de sânge, necesare în peste 150 de intervenţii medicale.

5. 40 de milioane de dolari donaţi pentru lupta împotriva cancerului

1297505106446_ORIGINALÎn mai 2013, Tom Crist câştigă cel mai mare premiu din istoria loteriei din Calgary şi decide să doneze, toţi cei 40 de milioane de dolari câştigaţi, organizaţiilor de luptă împotriva cancerului.

Gestul impresionant, făcut în memoria soţiei care a murit de cancer la plâmăni, este însoţit şi de o atitudine pe măsură, donatorul nedorindu-şi popularitate sau recunoaştere. Printre miile de copii bolnavi ajutaţi, se numără şi o tânără, aflată în stadiu terminal, pe care gestul lui Tom a ajuta-o să-şi revadă părinţii din Filipine, pentru ultima dată.

Sursă foto & info: www.imgur.com; www.pocketrobin.com; www.lifehack.org; www.shoebox.ro; www.ssmb.ro; http://www.calgarysun.com

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu